Umgås över en femkant

Det blev en bra dag! Jag var trött som en gnu hela förmiddagen, hade sovit riktigt dåligt natten till i dag. Låg och vred mig, kände mig döende och hade ont. Jag var ändå för trött för att gå upp, så jag låg och dvalade tills klockan ringde i morse. Dagens första två timmar satt jag i soffan, läste nyheterna, drack kaffe och försökte få lite ork.

Sen bakade jag lite muffins, och herrejävlar säger jag bara. Hade tagit fram alla ingredienser, sen vilade jag en stund till. Och blev hungrig. Går till diskbänken och ser ägg. Mums! Stekte det och åt, gott var det. Sen skulle jag ta fram ett till för bakningen, men då fanns det inga kvar i kylen. Vafan.

Jaha. Orkar inte springa ner och hämta nya, så jag letar reda på ett recept utan ägg. Det verkar funka, men det blev mer smet än vanligt, så jag tryckte dit lite fler formar på plåten. Resultatet? Femkantiga muffins. Bakade i 540 grader, höhöhö!* Väldigt goda, kladdiga pepparkaksmuffins, men femkantiga. Det var helt enkelt lite för många formar på plåten…

Sen kom min gamla klasskompis Emelie hit, och vi fyllde eftermiddagen med fika, prat och mer prat. Det var så fantastiskt skönt att få utbyta lite tankar om diverse mer eller mindre relevanta saker, och bara umgås lite. Hon är mammaledig, och hade med sig sin fantastiskt söta dotter. Eftermiddagen flög fram, och jag är väldigt glad att hon kom och hälsade på. Man blir så lätt lite socialt handikappad när man är sjuk eller arbetslös, och jag älskar ju att umgås med människor av alla de slag!

Det blev en bra dag. Vi kommer att träffas fler gånger också, det ser jag fram emot. Fortfarande dödstrött, men glad och tacksam. Nu väntar eventuellt ett besök på gymmet också, så förhoppningsvis blir det lättare att sova i natt.

*Summan av vinklarna på en femkant är alltid 540 grader.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/umgas-over-en-femkant/

2 kommentarer

  1. Jag får associationer till ”I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ur…” Tycker dina muffinsar ser ut som små tomtestugor! 😀

      • on mars 28, 2012 at 19:32
      • Svara

      Hahaha! Det tänkte jag inte på, men du har rätt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: