Ursäkter och förvillare

I dag skriver Aftonbladet att prinsessan Madeleine inte lever sitt lyxliv borta i New York finansierat av skattepengar. Hovet viftar bort kritiken med att hon inte får något apanage, och att det är kungafamiljens privata pengar. Det har också diskuterats om hon ens gör något arbete, och det förklaras med arbetet med utsatta barn i Childhood inte går att visa upp. Ursäkta, men varifrån kommer pengarna från början då? Genom hårt arbete? Och det borde gå alldeles utmärkt att visa upp arbetet, eftersom prinsessan inte själv sköter om barnen.

Nej, dåliga ursäkter, och jag undrar om hovet verkligen tänkte till innan de uttalade sig om de här frågorna. Det verkar minsann inte så. De kanske borde få priset “Årets Förvillare” nästa år. Och apropå det – en elallergiker är på väg att få politikerna i Mora att ta till drastiska åtgärder, i dag ska de avgöra om mobilnätet ska släckas i en del av kommunen. Miljökontoret i Mora-Orsa har nämligen utsetts till “Årets Förvillare“, år 2011 av föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Det finns inget stöd som säger att strålningen från mobilmaster är farlig, enligt Strålsäkerhetsmyndigheten och Socialstyrelsen. Vetenskapliga tester har gjorts, och patienter har uppgett att de blivit påverkade trots att inget fält varit påslaget. Och nu lägger politikerna locket på, men ska alltså avgöra om resten av befolkningen inte ska kunna använda radio, TV eller mobiltelefoner. I värsta fall riskerar halva Dalarna att bli utan TV, men kommunen erkänner att de inte har någon aning om hur många som skulle drabbas.

Elektricitet, ström

Man kommer inte heller att kunna ta ut pengar eller betala med kort, eftersom det också är en trådlös uppkoppling. Inte heller har kommunen informerat invånarna som bor i samma by som den elöverkänslige mannen. Det är helt sjukt att en man kan få så mycket makt, baserat på tokstollar i miljönämnden som fattar beslut helt utan grund. Elöverkänslighet går inte att bevisa, ens efter 30 år av bildskärmar och mobiltelefoner, så enkelt är det.

Personen mår inte bra, men det beror inte på el. Jag skulle inte heller må bra om jag var livrädd för strålning och var övertygad om att det gav mig huvudvärk eller utslag, och alla runt mig satt och lekte med sina telefoner. Det är en psykosomatisk störning, som kostar betydligt mindre att försöka bota hos en man, än att släcka halva Dalarna.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/ursakter-och-forvillare/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. SV: tack 🙂 Han är inte direkt modig, han är väldigt lättskrämd xD

   • on mars 6, 2012 at 16:29
   • Svara

   Haha, där ser man! Han såg tuff ut i alla fall! 🙂

 2. Egentligen borde jag bara hålla tyst, för man uppfattas mest bara som puckad om man säger något om saken. (Haha! xD) Men jag kunde inte låta bli. Jag har nämligen själv gjort väääldigt mycket research kring just elallergi, eller elöverkänslighet, som det kallas. Och det finns forskning som står bakom allt “hokuspokus”. 🙂 Problemet är bara att det inte publiceras. Forskare för Ericsson blev avsatta från sitt arbete när de ville publicera resultat som inte gynnade företaget. I andra fall har bara “bra” resultat redovisats, annat kastats. Låter illa, med det är sant. Numera sker dock inte mycket forskning kring detta i Sverige, men det finns massor från Frankrike och andra länder för den som är intresserad. Där har de t.o.m. blivit tvungna att montera ner master som suttit för nära skolor och liknande, efter att resultat publicerats. 🙂

  Som avslutning kan jag säga att jag VET att många tror det är humbug-strunt, men JAG vet. Jag har sett det hända. Jag har en farmor som är elöverkänslig. (För 10 år sedan var det värst, nu har hon blivit bättre.) Jag har fått så många personliga bevis för att det faktiskt finns, att jag aldrig skulle kunna tvivla.

  Oj, lång text. Nu låter jag som en sann sur-mupp. Haha. Hemska mig! Alla får tro och tycka vad de vill. 🙂 Men det finns forskning. Mycket forskning. Och det finns levande bevis. För den som är intresserad av att faktiskt titta noga. 🙂

  Tack för intressant text hur som helst. 🙂 Jag är glad att ämnet uppmärksammats, även om vi må ha olika åsikter om det. Jag förstår dock verkligen de människor som inte är känsliga, med som drabbas ändå. Usch, det är minst lika illa. Men någon gång kommer vi behöva kompromissa, för fler och fler blir sjuka. (Det finns det också forskning som stödjer.) 🙂

  Kram och hej! Fortsätt skriva, dina texter är synnerligen intressanta att läsa. 🙂

   • on mars 7, 2012 at 22:04
   • Svara

   Intressant! Det har du förmodligen helt rätt i, det är ju trots allt pengar som styr. Det framstår i alla fall som rent hokuspokus när man bara läser om det.

   Strålningen från mobilmaster är ju ett faktum, men det känns lite som en annan fråga än överkänslighet mot elektricitet. Du har också helt rätt i att det finns personer som lider av elöverkänslighet. Frågan är ju om det verkligen är el, rädsla för el eller något annat som orsakar den. Personligen tror jag att det är psykosomatiskt, jag läste någonstans att när sjukskrivningstalen för utbrändhet går upp, går elallergifallen ner. Men det är bara min åsikt, och jag är glad att det finns fler! 🙂

   Och nej, du låter inte alls som en surmupp, jag är jätteglad att du tog dig tid att läsa och skriva så mycket!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.