Äggplantan mår inte bra

Det verkar gå lite sådär för min äggplanta, som jag skrev om här. Jag försöker prata med den, inte låta den stå i direkt solljus, och vattna då och då, men den verkar liksom inte nöjd. Jag har ju inte alls gröna fingrar, men så här illa trodde jag inte att det skulle gå!

Inte nog med att den verkar skitsur, den har dessutom drabbats av hjärnblödning! Ja ja, enligt anvisningarna på fröpåsen ska äggknoppen slå ut i övermorgon, på påskafton, men jag börjar tro att det bara var bluff och båg. Bilden på påsen visar ett vackert utsmyckat ägg i Fabergé-stil, som svämmar över av gott godis, och jag börjar tro att det är för sent för min planta att repa sig i tid. Håller tummarna ändå. Tips, någon?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/aggplantan-mar-inte-bra/

10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Hahaha! Antingen har du råkat ut för ett måndagsexemplar eller så fick du plantan i 1:a aprilpresent. Men vad skriver jag? Man brukar väl inte ge bort presenter den 1/4?

  Det enda tips som jag kan ge är att du tar med plantan till närmsta solarium och ger den en 20 minuters solning. 😆

   • on april 5, 2012 at 21:25
   • Svara

   Det måste vara ett måndagsexemplar, för MIG kan det väl inte vara nåt fel på? :mrgreen: Tack för tipset, jag ska genast försöka rädda den!

 2. Det måste vara en rutten ägg-planta! Beware,snart kanske den börjar stinka ruttna ägg och då är det kört, vet du…

   • on april 5, 2012 at 21:39
   • Svara

   Åh nej! Jag kanske ska tejpa ihop huvudet då.

 3. Kan vara någon fördröjning. Eller är det det sura ägget i plantan som orsakar det…

   • on april 5, 2012 at 22:08
   • Svara

   Ah, fördröjning! Så måste det självklart vara, tack!

  • Anna on april 5, 2012 at 23:02
  • Svara

  Asgarv!

   • on april 6, 2012 at 09:33
   • Svara

   Skrattar du åt mina försök till att odla något!?

 4. Du är allt rolig och fiffig du, men gröna fingrar ….NÄ!

   • on april 6, 2012 at 09:34
   • Svara

   Haha, det verkar tyvärr inte så! 🙁

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.