Blondinbellas väg mot utbrändhet

Jag läste att Isabella ”Blondinbella” Löwengrip låg på sjukhus några dagar i förra veckan, på grund av stressrelaterade magsmärtor. Nu skriver hon på sin blogg att hon tvingas lägga om sitt liv för att det inte ska hända igen. Ändå var hon i full gång på jobbet dagen efter hon blev utskriven. Så nu har hon en lång lista med regler gällande hur vardagen ska se ut. Bland annat ska hon sluta dricka kaffe och ta ledigt varje torsdag.

Det är ju inte länge sedan Blondinbella skrev en artikel på Svt Debatt, där hon skrev att det är självklart att vi ska jobba tills vi är 75, och inte pensionsspara. Hon skrev också att man måste omvärdera och utveckla sig själv, till exempel genom att bli försäljare eller konsult på gamla dar. Hon själv vill jobba som mentor när hon blir gammal. Efter det skrev jag ett inlägg om henne, som du hittar här. Och hon har skrivit många smaklösa och nedvärderande saker om sjuka genom åren.

Hon är väl runt 20, och har redan drabbats av stressymtom, så det är verkligen dags för henne att omvärdera livet. Om hon bara väntar några år utan att göra något, så är magsmärtorna permanenta, och garanterat i kombination med ångest och extrem trötthet. Förhoppningsvis överväger hon redan nu sina fullständigt korkade uttalanden om arbete, och lär sig ett och annat om hur livet ser ut för många. Eller så kör hon på som vanligt, blir utbränd, skriver en bok om vägen tillbaka (som folk konstigt nog köper) och blir rik. Bra PR.

Stress och utbrändhet

Isabella beskriver att hon får 250 mail om dagen. Visserligen många fanmail, alla är ju inte jobb. Men alla får ett autosvar där det står att hon bara svarar på mail två gånger om dagen, klockan 11 och 16. Dessutom står det att alla måste beskriva dessa tre punkter:

 • 1. Vad ditt ärende gäller mer ingående
 • 2. Exakt tid i anspråk
 • 3. Dina fullständiga uppgifter

Jag skulle bli skitarg om jag fick ett sånt mail tillbaka, för jag är inte dum i huvudet. Alltså beskriver jag mitt ärende i det första mailet. Och vad då exakt tid i anspråk? Det beror väl ibland på Isabella, och inte alltid på personen som mailar? Och systemet innebär ju bara att hon får dubbelt så många mail att läsa? Och varför ens skriva ut en tid? Alla fattar väl att man inte svarar inom fem minuter jämt? Nä, jag tyckte om henne förut, men nu framstår hon bara som en komplett idiot. Det är nästan synd om henne, men bara nästan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/blondinbella-utbrand/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Anna Mariaapril 4, 2012 kl. 17:30
  • Svara

  Så bra du skriver i detta inlägg – hoppas framför allt att unga kvinnor som läser din blogg (för det är det säkert många) förstår att framgång inte bara består i vad jag gör. Jag påstår mig veta, då jag varit där. Jag har oxå följt Bella, mest av intresse för hur hon gör för att klara ett tempo vid 21 års ålder och som så många avundas henne. När Bella häromdagen skrev ett inlägg ”Superwomen” blev jag verkligen förskräkt, samtidigt som jag önskar att unga kvinnor ska förstå att de inte har något att vara avundsjuka på, att de är bra som de är. Jag kunde förstås inte låta bli, utan kommenterade i min egen blogg under kategorin ”Tänkvärt”. Jag hoppas att Bella representerar en minoritet bland de unga kvinnor och män, som ska hjälpa mig när jag blir pensionär – det är ju faktiskt inte så många år kvar dit för mig. Ödmjukhet är ett ord, som jag som människa behöver förstå innebörden av, om inte annat så för min egen skull. Skitbra Klara!

   • april 4, 2012 kl. 17:40
   • Svara

   Tack, snälla! Det är inte så många som läser här, men det räcker att det går upp ett ljus för en person, så är det värt hur mycket som helst. Hon beskriver allt med ord som ”effektiv”, ”på bästa sätt”, ”klämma in” och ”förbättra”, så det känns bara som en tidsfråga innan hon blir en av dem hon föraktar (enligt hur hon uttryckt sig förut). Eller föraktat, förhoppningvis.

   Jag hoppas också att ingen är avundsjuk på henne. Man ska inte drabbas av stressymtom när man är 21, då är det något fel! Att vara framgångsrik är inte ett dugg eftersträvansvärt, när man inte är frisk.

  • Karinapril 4, 2012 kl. 18:47
  • Svara

  Klart det är synd om henne! så ung, och FULL fart mot väggen bara!
  Hon har ju inte insett än vad som händer när man närmar sig trettio, eller så, och har det där tempot.
  Ärligt talat så tror jag vi ska låta henne hålla tempot uppe, så länge hon har de där åsikterna, och den där positionen i bloggvärlden. – För så fort hon har insett vad kroppen gör för att säga ifrån, när man stressar den så kommer hon att bli ett fantastiskt språkrör för oss som inte orkar.
  Då kanske till och med moderaterna tvingas ändra sig lite. – För även om hon ”bara” är en bloggare, så har stora bloggare stor makt. (Men kanske byter hon parti när hon brakar ihop förstås…. – Nåja. Vi kan väl säga att moderatpolitiken inte kommer att må bra av det vad hon än bestämmer sig för… ;))

   • april 4, 2012 kl. 18:57
   • Svara

   Ja, kanske det. 🙂 Jag har riktigt svårt att tycka synd om henne nu, men hoppas att hennes avsmak för folk som inte kan jobba går över, för även den åsikten sprids vidare till hennes följare. Och så tycker jag att det är helt galet att jobba vidare likadant, och tro att det hjälper att vara ledig på torsdagar och sluta dricka kaffe. Eller att tro att det blir bättre av det dummaste autosvaret på mail jag någonsin sett… 🙂 Ja ja, något gott kanske kommer ur det här också – för fler än henne!

  • Bodypalaceapril 4, 2012 kl. 19:16
  • Svara

  Du har så rätt, och sjutusan så bra du skriver! =)

  Mvh ny läsare 😉

   • april 5, 2012 kl. 09:30
   • Svara

   Tack snälla! Och välkommen! 😀

  • Tatianaapril 5, 2012 kl. 08:49
  • Svara

  Hon är så irriterande beskäftig ( som en elev på 50-talet som alltid stannar kvar efter lektionen för att sudda den svarta tavlan och fjäska för läraren ) och dryg.

  Sluta dricka kaffe minsann .Att hon inte tar patent på det . Mailförslagen fick mig att skratta ut kaffet genom näsan. Hur exakt hur tänkte hon då ?

   • april 5, 2012 kl. 09:21
   • Svara

   Hehe! Ja, att hon är bättre än de som mailar henne? Eller att alla runt henne ska få jobba mer bara för att hon själv inte klarar av det hon åtar sig? 🙁

  • Jakobapril 6, 2012 kl. 22:27
  • Svara

  var tvungen läsa för jag förstod det skulle vara något liknande… att hon är dum i huvet… varför läser ni ens henens blogg då ? Jag skulle säkert villja läsa din… men nu är det ju såhär… jag läser ingen blogg typ 😛

   • april 6, 2012 kl. 22:35
   • Svara

   Det var faktiskt en av två gånger i mitt liv jag har tittat på hennes blogg, själva ”nyheten” (fast det är knappt en nyhet) stod det om i tidningen! 😀 De flesta bloggar är faktiskt skitdåliga, men alltid tilltalar de någon… 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.