Chokladapelsin – Terry’s chocolate orange

I dessa tider av godisfrossande kom jag att tänka på Terry’s Chocolate Orange. Är det någon som kommer ihåg fenomenet? En boll choklad, som man drämmer till med något hårt, så klyftas den i helt underbara munsbitar. Den fanns i Sverige med både ljus och mörk choklad med apelsinsmak, men finns i mängder av varianter i England. Eller fanns. De har tydligen slutat tillverka underverken, och jag saknar dem! Fantastisk chokladapelsin, eller apelsinchoklad.

Apelsin

Perfekt konsistens, lagom balans mellan smaken av  apelsin och choklad, och en rolig och praktisk förpackning som ser ut som en apelsin. Man slår den i ett bord, och klyftorna faller isär i lagom stora bitar. Marabous apelsinkrokant är ju inte alls så dum, riktigt god faktiskt, men Terry’s chocolate orange var något alldeles speciellt.

Det är nog det godis jag saknar allra mest från när jag var liten. Och så Cloettas vaniljpraliner, för de som säljs i lösvikt nuförtiden smakar bara sött och mjöligt.

Men mitt absoluta favoritgodis, både nu och då, finns fortfarande kvar. Fazers gröna marmeladkulor! Mmm! Synd bara att de är så stora och tar slut så fort. Det hade varit perfekt om de var små och hårda, men med samma smak. Jag önskar verkligen att det kommer att gå att köpa en sån här chokladapelsin (eller 10) någon gång i framtiden. Det var så roligt att dänga den i bordet när man skulle öppna den, och den var jäkligt god. Vilket godis saknar du från förr?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/chokladapelsin-terrys-chocolate-orange/

18 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanapril 16, 2012 kl. 13:59
  • Svara

  F*n, här har vi åter delade åsikter! Fazers kulor = urrrk!! Men den där apelsinchokladen har jag helt missat! Min engelska favorit är annars Walnut Whip! MUMS! 😛

   • april 16, 2012 kl. 14:22
   • Svara

   Du har fel, mums! Dessutom är de gröna och snygga! 😀 Walnut whip har jag inte testat, men å andra sidan tål jag inte valnötter, så jag hoppar över det.

    • Tofflanapril 17, 2012 kl. 13:26
    • Svara

    Men då gör vi så här i fortsättningen att du får alla mina vihreä kulor så får jag allt ditt valnötsgodis! Deal?

     • april 17, 2012 kl. 13:30
     • Svara

     Allt som involverar gröna kulor till mig är en bra deal!

  • Anna Mariaapril 16, 2012 kl. 14:22
  • Svara

  Chokladapelsin – en kombination som jag giller. Just nu sätter jag i mig det mesta som kommer i min väg – tristess tror jag det heter :). Sätt fram en godisskål och jag går som om jag inte hade några problem med knät och aldrig har haft. Då finns det motivation och vilja – smärtan som bortblåst. Älskar gggooooddddiiissss! Whatever! Låter jag desperat – så hör du rätt.

   • april 16, 2012 kl. 14:26
   • Svara

   Hahahaha, helt underbart! Jag är lite så också, tristessäter. Men jag är en godisgris av rang!

  • Martinapril 16, 2012 kl. 14:37
  • Svara

  Jag minns chokladapelsinen! Det går att få choklad som smakar liknande nu, men inte i samma fantastiska design! Genialt!

   • april 16, 2012 kl. 15:03
   • Svara

   Visst var den smart! Och så var det ju kul att banka den i bordet! 😀

  • Christinaapril 16, 2012 kl. 16:25
  • Svara

  Den där skapelsen har jag aldrig ens hört talas om, förrens nu då. Konstigt!
  Konstigt, igen, men jag kan inte komma på en enda saknad godis.

   • april 16, 2012 kl. 16:31
   • Svara

   Åh, den var så bra! Den såldes framför allt kring jul, och hela grejen var bara briljant! Hmm, du kanske inte är en lika stor godisgris som vi andra? 🙂

    • Christinaapril 17, 2012 kl. 07:32
    • Svara

    Jodå, säkert, men jag ändrar godissmak hela tiden och just nu är det di däringa stora, mjuka, sega med smak av banan-saltlakrits och hallon-saltlakrits som är favvo. Hade någon sagt det för något år sedan hade jag sagt Urrrkkk!

     • april 17, 2012 kl. 09:10
     • Svara

     Åhh hallon-lakrits som ser ut som dödskallar är mumsiga!

  • monicaschapril 16, 2012 kl. 23:05
  • Svara

  Tjong fattas mig!

   • april 17, 2012 kl. 09:09
   • Svara

   Aldrig hört talas om!

  • Ceciliaoktober 30, 2014 kl. 18:15
  • Svara

  Saknat terrys apelsinchoklad också och vad jag har letat!
  Idag blev jag posetivt förvånad då jag gick en mail annons från Groupon och där finns den!
  Köpt 6 st nu, bara o vänta på leverans 😀

  1. Åhhh!! Tack för tipset, googlade på det och nu ska jag också köpa! HURRA, tack! 🙂

  • Johndecember 30, 2015 kl. 11:55
  • Svara

  Minns också denna fantastiska choklad från barndomen. Till min stora glädje upptäckte jag att det Norska varumärket Freia säljer dessa i Norge runt juletider. Varje år ber jag min syster som är bosatt i Norge att köpa på sig ett lager till mig 🙂

  Detta är dock inte Terry´s utan deras egna, men det är exakt samma koncept och de är supergoda, min favoritchoklad utan tvekan.

  https://www.freia.no/sjokolade/freia-melkesjokolade/Freia%20Sjokoladeappelsin%20%28175%20g%29?p=1965&provider={D193998A-4A6D-4EA5-BAA8-209357B27A09}

  1. Åh, tack för tipset! Jag hittade ett parti på Groupon inför jul förra året, de var av rätt märke men var de kom ifrån har jag ingen aning om. Ska genast kolla upp Freia, tack!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.