Cykla på vintern

Nix, det blev inte någon lunch i dag. I stället blev det värktabletter och snöblandat regn. Stackars brevbäraren var ute och cyklade i tre plusgrader i skiten, med tunn jacka och utan vantar och mössa. Jag tyckte lite synd om honom. När jag var riktigt liten ville jag bli brevbärare, för då fick man cykla på vintern. Det fick aldrig jag, och det var roligt att cykla. Det är fortfarande roligt, helst genom skogen där det är gropigt, skumpigt, lerigt och skitjobbigt. Men det fixar jag ju inte nu.

Ja, det är tur att man får lite andra preferenser när man växer upp. Jag hade förmodligen ångrat mitt yrkesval ganska mycket såna här dagar. Denna ensamma fredagkväll tänker jag ägna åt att äta popcorn, dricka ett glas vin eller två, tycka lite synd om mig själv och mota bort den där jäkla förkylningen så gott det går. Kanske läsa en tidning, den på bilden ser ju onekligen intressant ut.

Arga Klara på omslaget av Vogue

Huvudet bultar och näsan känns lite halvtjock, men allt sånt förstärks när man har lite extra ont någon annanstans, så det kanske inte ens blir något av den. Eller så är det pollen, fast jag har knappt varit ute, och det både regnar och snöar. Eller så är jag inbillningssjuk. Det ska förresten vara runt noll grader och snöblandat regn hela Umeå-vistelsen, och både resan upp och ner. Det känns inte helt ok, men inget att göra åt det. Får väl hålla mig inomhus så gott det går när vi är där. Nog om det. Vad ska du göra i kväll?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/cykla-pa-vintern/

4 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Ungefär som du. Sitter ensam, har ätit gamla bajsostar och tagit ett glas vin, telefonerat med älskling. Känner mig förkyld. Och missförstådd av världen. Suck…

  Cyklar gör jag aldrig, men bullar äter jag OFTA! 😀

  1. Haha, precis som jag, fast utan bajsostarna. Jag tror att jag äter bullar alldeles för sällan. Ska nog dra igång ett storbak snart! 😀

  • Pia on juni 3, 2012 at 20:00
  • Svara

  Haha, när jag var liten ville jag också bli brevbärare men av den anledningen att få gå i shorts redan på våren innan det blivit varmt!

  1. Hahaha, vad roligt! Livet var så mycket enklare då! 😀

 1. […] att trampa upp för en lång backe. När jag var liten älskade jag att cykla, och ville bli brevbärare – för då fick man cykla även på vintern när det var snö och […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: