Försäkringskassan

Åh, fy fasen vad arg jag blir! Alltså, när jag sjukanmäler mig fem dagar på grund av att jag har diskbråck med ett fett ryggskott som grädde på moset, och Försäkringskassan skriver tillbaka och påstår att min motivering (sängliggande, kan inte gå ut, kan inte klä på mig själv, har knappt någon koncentrationsförmåga på grund av smärtan) för att inte vara inskriven i det arbetsmarknadspolitiska programmet inte räcker, då undrar man.

Jag hade nyligen en diskussion med min arbetsförmedlare, och han säger att jag ska sjukskriva mig för allt som innebär att jag inte skulle klara av en dag på jobbet. Sagt och gjort.

Alltså, jag är över trettio, och har aldrig haft en tillsvidareanställning, trots att jag har jobbat i stort sett heltid tills ryggen pajade totalt. Det sista stället var jag på i fyra år, men blev skyfflad runt på vikariat och timanställningar, så att de kunde anställa släktingar och kompisar i stället.

Sista halvåret började helvetet med diskbråck och återkommande ryggskott, och sedan dess har jag sjukskrivit mig ofta – men bara fått det godkänt en enda gång. Skolios har jag också, förresten. Jag snittar alltså på ett ryggskott i månaden, och har inte haft en enda smärtfri minut de senaste fem åren.

Jag vet inte hur många tusenlappar jag har gått miste om, för att jag är för sjuk för att jobba. Eller för att Arbetsförmedlingen säger åt mig att jag måste sjukskriva mig, och jag sedan blir utan både a-kassa och sjukpenning eller aktivitetsstöd, för att Försäkringskassan inte godkänner sjukskrivningen, och säger att jag kunde ha sökt jobb. Jag har under alla år inte haft en enda, inte en endaste liten positiv erfarenhet av

Försäkringskassan. Ingenting har någonsin fungerat utan att jag får överklaga, komplettera eller skicka in samma papper flera gånger. Det har förresten inte fungerat då heller. Det har till och med hänt att min anmälan om sjukskrivning har sjabblats bort, och då blir man ju självklart utan ersättning också. Jag har aldrig ens fått en handläggare jag kan prata med! Ung och funktionshindrad verkar snarare vara utelämnad och ignorerad.

Varför kan det inte bara fungera en enda gång? Jag orkar inte ta tag i saker längre, jag orkar inte kräva att få en handläggare, jag orkar inte gå igenom varenda sak. Jag vill bara att det ska fungera som det är sagt, och jag vill ha den ersättning jag borde ha rätt till. Om någon med en tillsvidareanställning kan få sjukpenning av en jävla förkylning, varför räcker det inte ens med akut diskbråck, ryggskott, trasiga axlar och därmed kronisk svår smärta för att få en godkänd sjukskrivning för fem ynka dagar?

De flesta Svenssons är hemma två veckor bara för ett jävla ryggskott. Det är inte rätt. Det finns massor av sjuka människor som inte gör något för att försöka förbättra sin situation, och så finns det de som försöker. Jag är en av de senare, men snart orkar jag fan inte bry mig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/forsakringskassan/

2 kommentarer

  • Bitte Vesterholmapril 26, 2012 kl. 17:17
  • Svara

  Kräv en handläggare !
  Jag har varit sjukskriven på halvtid sedan i början på mars.För några dagar sedan fick jag ett brev om att jag hade fått en personlig handläggare som ska ”hjälpa” mig i mina kontakter med FK.
  Men….det är också hon som har ifrågasatt min sjukskrivning och som inte svarar när man ringer och inte ringer upp när man lämnar meddelande !!!
  Dax att skrota FK som är totalt omänskliga.De stjälper och kränker folk istället för att hjälpa.

   • april 26, 2012 kl. 17:42
   • Svara

   Oj! Ja, jag fattar inte hur de prioriterar över huvud taget! Jag har aldrig känt mig så lite värd som när man gång på gång får brev där det står att sjukskrivningen inte är godkänd…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.