Idioter

Varför lär sig aldrig föräldrar att deras små barn flyger som vantar när de står upp mellan sätena och tunnelbanan kör iväg? Och att de landar på mig, eller vem fan som nu sitter mittemot? Varför gör de inget åt det, eftersom det händer om och om igen? Och varför ber de inte om ursäkt, utan fnissar bara lite, med en min som säger: ”Barn…!” Det är inte okej. Sätt ner ungen på en gång, eller om den nu nödvändigtvis måste stå upp, låt den stå så att den inte gör illa någon annan också när den faller. För faller gör de, garanterat.

Det är inte okej bara för att det är barn. Självklart kan man inte begära att de ska ha samma uppmärksamhet som vuxna, men deras föräldrar borde ha det. Eller i alla fall lite hänsyn till omgivningen. Och nej, alla är inte så, men alldeles åt helvete för många. Det kallas vanligt hyfs, och om inte föräldrarna fattar att det inte är okej ”bara för att det är barn”, så tycker jag jävligt synd om ungarna. Det händer särskilt ofta att de sätter sig på vid handikapplatserna också, då borde man väl vara ännu mer uppmärksam?

Rullstol

Det är väl inte mitt jobb att säga åt någon annans barn att sätta sig ner, för jag har jävligt ont och klarar inte av stötar och knuffar? Eller att barnen klättrar runt och stöter till med fötterna, eller tar spjärn med händerna? Tror inte att föräldrarna skulle tycka att det var särskilt okej om jag ramlade på deras ungar, eller lutade på dem med hela min kroppsvikt, fast det gör förmodligen mer ont på mig när de gör det, än tvärtom. Idioter.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/idioter/

2 kommentarer

  • Tofflanapril 30, 2012 kl. 16:52
  • Svara

  Verkligen idioter! 🙁

   • april 30, 2012 kl. 17:23
   • Svara

   Indeed. Det. Är. Inte. Gulligt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.