Konsultation

Satt i väntrummet på smärtkliniken i morse och hörde någon skrika av smärta, ingen vidare början när man är lite nervös och övertrött. Sen satte de på fågelkvitter i högtalarna, jag vet inte om det hjälpte… Hur som helst, första konsultationen bestod av en intervju, en undersökning och fyra sprutjävlar med bedövningsmedel.

Läkaren var snäll och försiktig, men det gjorde så ont att tårarna sprutade åt alla håll ändå. Han hade en röntgenapparat på rummet som han kollade i medan han stack. Jag var inte så fin på insidan. Lite ihoptryckt, och ganska skruvad och krokig. Han sa att det inte var säkert att de skulle hitta rätt eller att det är någon idé att göra behandlingen, och att det kan krävas en hel del besök innan vi vet. Suck.

Fick en läxa med mig, att skriva upp hur det känns i ländrygg och ben varje timme efter bedövningen, så att de ska kunna utvärdera vilken nerv som gör vad. Precis efteråt kändes det lika illa som vanligt i ryggen, men lite mindre utstrålning i benet. Vi gick på stan lite efteråt, lägligt nog låg det en riktigt stor djuraffär mittemot kliniken, så jag fick träffa lite söta prylar. Det blir jag alltid på lite bättre humör av!

Fikade på café Station, köpte ett par shorts och utvärderade timme efter timme. Apropå mat, tydligen är rullpizza en väldigt lokal specialitet, alltså en ihoprullad pizza i folie, som en kebabrulle ungefär. Det låter vidrigt. Nu är det eftermiddag, och jag har precis sovit en stund, fast jag har haft väckarklockan på varje timme. Känner ingen skillnad. Ska ut och äta lite snart, och kanske åka runt stan med bil och kika litegrann.

skylt i Umeå för rullpizza


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/konsultation/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  1. Trist att det inte gick så lättvindigt – men det går väl sällan lätt. Hade önskat något annat för dig. Kram

    1. Ja, som omväxling… Men det är bara början!

  2. Vänta och se, jag tror att behandlingen kan ge nåt. Men jag gillar inte när det gör ont på dig!! 🙁

    1. Ska vara så tålmodig jag kan! Gillar inte heller det, kan det inte göra ont på någon annan?!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: