Långsamma människor

En del människor är så sjukt långsamma. Det slog mig alldeles nyss, när jag såg trailern för TV-programmet ”En stark resa”, med Morgan från Ullared. Han pratar långsamt. Rör sig långsamt. Tänker långsamt, och reagerar långsamt. Jag är precis tvärtom, och går verkligen inte ihop med långsamma människor. Och nu menar jag inte att jag hoppar omkring som en jävla studsboll, för det kan jag inte. Men jag är i alla fall rapp och alert.

Vinbergssnäcka. Snigeltrio på promenad.

I en arbetssituation är det ännu värre, när man tvingas jobba ihop med någon som är långsam. Det kan vara väldigt frustrerande, om mitt resultat påverkas. Jag stressar aldrig, även om jag gör något fort, eller försöker vara effektiv. Har aldrig gjort heller. Det är inte samma sak. Visst kan man göra det till ett problem, men då är det tankarna som spökar och inte själva handlingen. Det är ju inte så att jag skyndar mig igenom saker som ska ta tid och vara njutbara.

Kan man lära sig att vara en mindre långsam människa, att tänka och agera fortare? Och hör det ihop med IQ? Ingen av de långsamma människor jag har träffat (eller sett på TV) har framstått som särskilt smart. Det gamla ordet sinnesslö verkar passa bra på många. De står alltid i vägen, tar upp alldeles för lång tid, och irriterar mig som fasen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/langsamma-manniskor/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Emelieapril 10, 2012 kl. 20:38
  • Svara

  Jag vet en man som är otroligt långsam men han verkar väldigt skärpt.

   • april 10, 2012 kl. 21:05
   • Svara

   Åh! R berättade just om en till sådan, på jobbet. Briljant men långsam. Jag har aldrig själv träffat någon sådan (vad jag vet)! Irritationen över att de är så långsamma kanske lindras av att de är smarta, intressant… 🙂

  • Anonymapril 11, 2012 kl. 10:37
  • Svara

  Att vara eftertänksam är ju inte lika med sinnesslö.
  Jag är nog lite som du, tycker att man ska vara effektiv, men ibland springer jag allt fööör fort och då är det lätt att det blir en omväg istället. 🙂

   • Christinaapril 11, 2012 kl. 10:40
   • Svara

   Åh,jag tänkte inte på att jag sitter vi Ellens dator! Jag är ju inte alls anonym!

    • april 11, 2012 kl. 11:06
    • Svara

    Åh, hej! 😀

   • april 11, 2012 kl. 11:05
   • Svara

   Det är sant. Att vara eftertänksam är bra! Det man inte har i huvudet har man i benen, brukar det ju heta. 🙂 Men tankspridd är inte riktigt samma sak heller, som att vara en sån där långsam människa. Hmm, jag får fundera vidare!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.