Påskpynt

Nu är det alltså officiellt påsk, och jag har inte satt upp ett endaste jävla dugg av påskpynt. Förutom en liten mjukis-kyckling äger jag inte ens något påskpynt, och jag vet inte ens var den är. Kanske ska ta och leta lite, för det är ju ganska fint.

Påskägg i en korg

Jag orkar inte byta gardiner, hämta in ris och köpa fjädrar som katten ändå kommer att sno och slita i tusen bitar. Jag kan tänka mig att koka ett par ägg, men där går nog gränsen. Ska titta till min äggplanta lite senare, och se om det kan tänkas bli något till påskafton. Min gamla kompis Carolin (som hälsade på mig förra veckan) skvallrade för mig om att älskaren R minsann var påskkärring när han var liten! De bodde i samma kvarter, och ungarna gick tillsammans. Hahaha! Ska försöka fråga “svärmor” om det finns några gamla roliga bilder!

Antar att det kan komma påskkärringar både i dag och i morgon, fastän de egentligen inte “ska” ut förrän på påskafton. Enligt gammal tradition, i alla fall. De flesta brukar gå omkring redan i dag, vilket egentligen är ganska dumt eftersom många jobbar även i dag. Hur som helst, många av ungarna som är ute och tigger har förmodligen mer av både godis och pengar än vad jag har, så de har inget här att hämta i alla fall. Brukar du ha påskpynt?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/paskpynt/

10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag öppnar inte ens durren. Vad är det för sätt att skicka ut ongarna och tigga ?

   • on april 5, 2012 at 09:22
   • Svara

   “Tradition”… Nja, inte jag heller.

 2. Vi vill absolut se R i påskmundering! Men se vårt godis och våra pengar vill vi ha själva, ger inte nåt till några dumma ungar som inte ens orkar rita nån fin teckning. 🙁 (Inte nån ful heller.)

   • on april 5, 2012 at 09:25
   • Svara

   Han är mycket sötare nu, än när han var liten. 😀 Han har faktiskt gått med på att jag ska få lägga upp en bild, om vi någonsin hittar en från barndomens påskfirande!

 3. Jag lär inte ha något godis när det väl ringer på dörren – har förmodligen redan hunnit äta upp det. Vad gäller påskpynt får min lilla kanin agera påskhare – hon verkar ganska nöjd med det. Tog en liten bild på henne idag, så hon får vara fotomodell på min blogg. “Min närhet” ställer jag ut någon annan gång – har faktiskt några “smaskiga” bilder från semestern – hahahaha. Han har faktiskt lovat!

   • on april 5, 2012 at 14:56
   • Svara

   Hon är helt bedårande, och passar helt perfekt som påskhare! Hahaha, smaskiga bilder, det gillar vi! 😀

  • Emelie on april 6, 2012 at 20:37
  • Svara

  Jag gillar påskkärringar och tycker att det är trist att inte ha fått besök på flera år! Ser alltid till att ha lite godis hemma för eventuellt besök (som enl mig ska ske på skärtorsdagen, vet inte varför)

   • on april 6, 2012 at 20:44
   • Svara

   Har fortfarande inte sett skymten av några! En del är iofs himla söta, och det är inte så att jag ogillar dem! Har bara ingenting att ge, liksom 🙁

  • Emelie on april 6, 2012 at 22:14
  • Svara

  Nu vet jag varför de ska komma på skärtorsdagen, det är ju då påskkärringarna åker till blåkulla och de behöver färdkost!

   • on april 6, 2012 at 22:21
   • Svara

   Ah, rimligtvis! Antar att alla redan har åkt då. Mina föräldrar hade haft en endaste liten kärring på besök!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.