Smärta och svart hål

I dag vill jag bara krypa under en sten och försvinna. Jag är sjukt rastlös, kan inte sova men är trött. Allt gör ont, värktabletterna räcker inte till. Har absolut ingenting att göra. Jag pallar inte med att läsa, och om jag hade kunnat så hade jag förmodligen kastat ut TVn genom fönstret för länge sen. Ett stort svart hål knackar på dörren. Läste en diskussion på ett forum häromdagen angående vilken smärta som är den absolut värsta. Folk förmodade att det var helt galna saker, typ som att i flera timmar bli skalad med en potatisskalare, eller långsamt levande.

Smärta och svart hål

Någon påstod att det var ångest. Om man tror det har man nog aldrig haft riktigt ont. Jag har testat ganska många olika smärtor, även riktig dödsångest (fast det gör inte alls ont på det sättet), och i retrospekt så är den värsta inte något akut diskbråck eller annat som är relativt snabbt (ett par veckor) övergående. Visst, man tror att man ska dö, men det går över. Det värsta är nervsmärtan, så stark att man blir förlamad.

 

Och det värsta är inte heller att det gör ont, för vem som helst klarar av lite smärta då och då. Det värsta är att den inte går över, Aldrig någonsin, ens för fem minuter. Och att det blir värre och värre. Det i sig skapar ångest och ger en känsla av total hopplöshet. Hade jag kunnat gå ut och springa eller träna riktigt hårt hade ångesten varit långt borta. Det finns absolut ingenting mer jag kan göra, än allt jag redan gör. Jag har lagt ner tusentals timmars träning och tiotusentals kronor på behandlingar och smärtlindring genom åren, och det blir bara värre. Skärp dig, ryggjävel, jag orkar inte mer.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/smarta-och-svart-hal/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Christinaapril 11, 2012 kl. 12:56
  • Svara

  Lilla du! Jag tror att jag förstår. Jag har ju absolut inte tillnärmelsevis lika ont som jag förstår att du har, men jag har också alltid ont – ibland mer, ibland mindre – och det tär! Du är duktig och stark, du lilla Klara, fast det hjälper väl inte alltid. En stor bryomkram till dig!

   • april 11, 2012 kl. 13:19
   • Svara

   Tack!

  • Nurse Rachedapril 11, 2012 kl. 13:38
  • Svara

  Nervsmärta är ju den smärta som är absolut svårast att komma åt. Jag vet hur det känns, jag har både kroniska och mer akuta smärtor.

  Det är så satans tärande att gå omkring med konstant smärta, all energi går till att hantera smärtan, det är tamejf*n ett heltidsjobb, det där. Kroppen ställer in sig på högvarv och stresshormoner och cortisol når toppnoteringar. 🙁

  Hoppas verkligen att i morgon blir en bättre dag. Känner med dig. kram!

   • april 11, 2012 kl. 14:21
   • Svara

   Ja, okul som fasen. Tack för omtanken, kram!

  • Tofflanapril 11, 2012 kl. 15:32
  • Svara

  Skickar över massor av antismärta via sajberspäjs!!!!

   • april 11, 2012 kl. 15:37
   • Svara

   Tack, det känns genast bättre!

  • Malinapril 11, 2012 kl. 20:04
  • Svara

  Smärta suger. Den där ständigt närvarande elaka kompisen. Bu! Vi saknar dig på kontoret. Jag mest, inbillar jag mig. Men vi ses på lördag, då ska smärtan hålla käften!

   • april 11, 2012 kl. 20:23
   • Svara

   You bet! Jag tänker gå all-in. 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.