Storkok och långkörning

Det blev lite fullt i grytan med storkok i går när jag lagade middag… Men det betyder bara att jag slipper laga lunch på ett par dagar, och älskaren R får ordentliga matlådor med sig till jobbet. Älskar storkok, det blir oftast både godare och nyttigare. För inte fasen gör man storkok på risotto eller pommes frites. Nackdelen är ju att jag inte har något att fördriva tiden med när jag inte behöver laga något varje dag. Och jag gillar ju att laga mat!

Köttgryta, storkok

Har sökt en himla massa information om resor och boende i dag, och ingen av oss är sugen på att åka nattåg för tvåtusen spänn. Inte heller finns det några flygbiljetter tidigt på måndag morgon, så det betyder att vi måste åka på söndag, och R kommer hem från sin kryssning först vid halvfemtiden. Och då låg de billigaste biljetterna jag hittade på drygt tre papp. Så vi skiter i såna där bekväma färdmedel och tar bilen i stället. R kör, han är snäll. Det är 65 mil, så vi får nog räkna med en riktigt lång och sen natt.

Dessutom är det väldigt lägligt 72-timmarsrea på många hotell genom en bokningssajt, så vi överväger ett aningen finare hotell än fängelset jag först kikade på. Ja, alltså, det heter Hotell Fängelset. Tur, jag?! Allt ska i alla fall bestämmas i kväll, så att jag kan boka i morgon. Men först ska jag och min träningsvärk leka lite.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/storkok/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanapril 3, 2012 kl. 22:17
  • Svara

  Storkoket ser ljuvligt smarrigt ut! Du kan inte komma och vikariera lite här hemma? I kväll blev det knäckemackor med ost och sen några chokladbitar till middag.

  När f*n åker ni till Umeå? Passerar ni inte Uppsala då på vägen hem? Vavavavaaaa?

   • april 3, 2012 kl. 22:30
   • Svara

   Smarrigt var ordet! Har lidit av chokladbrist hela kvällen, och varit dödligt sugen på Plopp! 🙁
   Joo, vi passerar Uppsala! 22-24 april är det, men jag vet inte länge vi behöver stanna där på tisdagen ännu!

    • Tofflanapril 4, 2012 kl. 14:32
    • Svara

    Vi kanske kan ses. Eller vinka åt varandra åtminstone. Vi rymmer den 26:e, först…

     • april 4, 2012 kl. 14:55
     • Svara

     Det vore kul!

  • Tatianaapril 4, 2012 kl. 08:56
  • Svara

  Långkok är min favorit !!

  Hälsa Umeå från mig ( handla bröd på Hagabröd ! )

   • april 4, 2012 kl. 10:20
   • Svara

   Samma här! Hagabröd, det ska jag försöka komma ihåg, tack för tipset!

  • Johanna Wapril 5, 2012 kl. 17:10
  • Svara

  Lycka till i Umeå, Klara! Drick station special på café station, bästa kaffet 🙂 Jag håller koll på nästa gång du åker dit, kanske kan vi tillochmed försöka ses där uppe då jag har tänkt ta mig dit i sommar beroende på hur det går med mitt jobbletande. Kram!

   • april 5, 2012 kl. 17:14
   • Svara

   Tack! Där har jag fikat, men aldrig provat specialaren! Ska definitivt göra det. 😀 Om de kan få det att funka den här gången (de ska bara testa om och var i så fall, inte göra själva ingreppet), så kommer jag åka upp flera gånger framöver. Det vore skitkul att ses!

  • Johanna Wapril 6, 2012 kl. 14:46
  • Svara

  Det vore det verkligen! Om inte annat kommer jag förhoppningsvis förbi stockholm i sommar om jag får bestämma 🙂

   • april 6, 2012 kl. 17:27
   • Svara

   Kul, det ska jag hoppas på! 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.