Svenska miljonärer

TV-serien som heter och handlar om ”Svenska miljonärer” har börjat igen. Ett ganska dåligt gjort program, som bara visar de extrema mängderna champagne som konsumeras, lyxprodukterna, skor, handväskor, bilar och extremt barockglamourös inredning (fint, nej). Många gånger extremt smaklöst, men jag antar att man inte kan köpa något om det inte är dyrast på marknaden. Någon karl brukade säga åt sin fru att gå och fixa sig om hon visade sig utan smink, för hon var tydligen inte så snygg utan. Samma karl använde likförbannat färdig burk-grillkrydda på köttet när han grillade. Det om något är väl billigt och tacky på riktigt?

Det är inte så svårt att tjäna pengar om man har pengar att investera. Och pengarna kommer inte om man bara låter bli att tänka på att tjäna pengar, som en av deltagarna påstod att de gjorde. Då gäller det att ha haft ett kapital man kan investera i till att börja med. Jag uppfattade människorna som porträtterades som väldigt världsfrånvända. En kille påstod att det inte finns någon som vågar kritisera Sverige, och framförallt politikerna. Det diskuteras och vänds ut-och-in till förbannelse, men jag antar att det är lättare att påstå att ingen vågar, än att erkänna att man inte har så stor koll på forum och bloggar.

Pengar, mynt och sedlar. Svenska miljonärer

Det pratades om den svenska avundsjukan också, och påstod att folk tycker att det är helt ok att prata om att man går på socialbidrag, men inte att man tjänar pengar. Sen när är det ok att skylta om att man lever på andra? Det är ett nödvändigt ont för många, som inte har haft samma tur i livet. Alla kan faktiskt inte lyckas. Förresten har jag nog aldrig träffat någon (vad jag vet) som ser ner på folk för att de tjänar pengar. Nej, programmet är ingen hit. Det handlar inte om hur de har lyckats, det visar bara överflöd och dekadens, och får de medverkande miljonärerna att se dumma ut.

Det är faktiskt beundransvärt att lyckas med det man gör, även om man inte har koll på andra saker. De här människorna är väldigt bra på det de gör, men de framställs inte så. Självklart sticker det i ögonen på många när man får se vad de gör och köper för pengarna. Men man väljer själv hur man spenderar sina pengar, det har faktiskt ingen annan med att göra. Men att påstå att alla kan lyckas? Nja. Med diskbråck och noll kronor på fickan känns det som om jag skulle få jobba tio gånger hårdare, för att få en tiondels promille av deras månadslön.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/svenska-miljonarer/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanapril 5, 2012 kl. 17:09
  • Svara

  En del har liksom äckligt mycket pengar och vidrigt höga löner. Jag är glad och tacksam åt ett stimulerande, roligt och tacksamt jobb där jag blir uppskattad för vad jag gör. Jag har ingen höjdarlön längre, men jag har så jag klarar mig – juli månad ut. Önskar att jag kom på nåt sätt för dig att tjäna lite flis… *tänker*

   • april 5, 2012 kl. 17:16
   • Svara

   Ja, för mig räcker det också med en ”vanlig” inkomst, så länge jag trivs på jobbet! Men vi ska ju panta burkar, tigga och snacka sex i telefon sen?!

  • Tofflanapril 5, 2012 kl. 17:18
  • Svara

  Ja just det, det ska vi ju! Om man t ex tuggar på sega råttor i telefonluren låter det riktigt sexigt, jag lovar! (Nu har jag ätit godis så jag mår illa…)

   • april 5, 2012 kl. 17:21
   • Svara

   Smart! Om man har riktigt ont låter det lite som om man stönar, så jag har en klar fördel!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.