Syftet med Earth hour

Jag antar att det är många av er som släckte ljuset i går kväll, i och med Earth Hour? Jag glömde helt och hållet bort det, för jag hade ju bästisarna på besök. Vi hade en trevlig kväll med ”Little Britain”, god mat, godis och sen lite katastroffilm på det. Klassikern ”Skyskrapan brinner” gick på TV! Jag hade det i alla fall riktigt bra, det blev tusen gånger bättre än vad jag trodde när jag vaknade i går. Här är början till en av de godaste hamburgare jag någonsin har ätit!

Syftet med Earth hour

Apropå Earth Hour då. Syftet är ju att människor över hela världen ska släcka ljuset i sina hem för att visa sitt miljöengagemang, men så länge man flyger på semesterresor varje år, pendlar med bil till jobbet, käkar kött ofta eller köper billiga bomullskläder på H&M så har man väl knappt något engagemang? Det är inte en energisparkampanj, som många tror, de stora industrierna stannar ju till exempel inte. Det är en politisk signal, men med tanke på ganska misslyckade förhandlingar känns det inte som om det har gått bra hittills. Ja ja, öppna ögon är alltid bra.

Nu blir det lång frulle, smärtlindring och nyhetsuppdatering, sedan ska jag ringa bästa M och bestämma dagens planer. Vi tar museibesöket i dag i stället, och så får vi lite lugn och ro på stan – R hatar att strosa och gå i affärer, och han är ute och åker hoj.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/04/syftet-med-earth-hour/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Karinapril 1, 2012 kl. 11:11
  • Svara

  Här var det släckt. – Och tänt…
  Oj, vad varmt det blev med alla ljus. 😀
  Jag tycker det är en bra grej med Earth hour, och jag skrev ett inlägg igår om det.
  Precis som du skriver så har det ju inte med att spara energi en timme om året att göra, utan att få upp ögonen på folk.
  Jag har läst din blogg flera dagar nu, och gillar den, och ditt sätt att skriva!
  Har hamnat här när jag har surfat på maxtrafik och merbesökare, men inte tagit mig tid att kommentera förrän nu. 😀

   • april 1, 2012 kl. 11:16
   • Svara

   Tack, jag brukar stanna och läsa hos dig också! Jag glömde helt bort att släcka, så något direkt ställningstagande blev det inte här. Men jag är ganska miljövänlig och medveten till vardags, så jag skäms inte. 🙂 Det är mycket mysigare med levande ljus!

  • Tofflanapril 1, 2012 kl. 14:17
  • Svara

  Vi släckte alla lampor, men kollade på film på DVD:n… 😳 Kläder köper jag sällan, jag snor inte heller. Och bil åker jag till jobbet eftersom jag inte klarar att åka buss. Och ja just det, kött äter jag inte mer än fågel nån gång i veckan eller två. Semester flyger jag aldrig på, senast var 1996.

  Jag tycker att det är häftigt med Earth Hour, mysigt i mörkret.

   • april 1, 2012 kl. 16:09
   • Svara

   Ja, det är ganska mysigt att ha lite mörker runt omkring!

  • monicaschapril 1, 2012 kl. 22:37
  • Svara

  Släckte när jag sent omsider kom på det. Men var ju mitt uppe i ett TV-program och dessutom var diskmaskinen igång. Ganska halvhjärtat alltså. Jag brukar hävda att jag är miljömedveten. Min käpphäst är att inget vatten ska stå och rinna i onödan. Stäng av duschen när du tvålar in dig osv. Min dotter kommer att tracka.

   • april 1, 2012 kl. 23:14
   • Svara

   Så gör jag alltid också! Inget slöseri i onödan. Jag lärde mig en massa knep när vi bodde i huset i norr, då gällde det att hushålla med el och varmvatten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.