Barnvagnar

Har en del människor som skjuter en barnvagn framför sig fel på synen, eller tror de bara att de äger världen och inte behöver bry sig om omgivningen? Jag vet inte hur många gånger jag har blivit påkörd, knuffad eller tvingats flytta mig snabbt (och det gör ont) för att slippa bli påkörd.

Newsflash: Det är inte okej att sluta se sig om eller skita i hänsyn, bara för att man har ett barn. Varför är det så många föräldrar, och framförallt mammor, som beter sig dåligt när de har vagn? Var de likadana innan de fick barn, med skillnaden att då hade de ingen vagn att köra på folk med?

Barnvagn

Jag kan lova er, och de som känner mig vet att det stämmer, att jag står aldrig i vägen. Om jag måste stanna står jag längs en vägg, eller sitter på en bänk. Senast i går blev jag påkörd, när jag stod på tunnelbanestationen och väntade.

Det fanns åtminstone två meter tillgodo för föräldern att röra sig på, men likförbannat blev jag påkörd när jag stod med ryggen till. Måste jag ha en skylt där det står: ”Varning: SMÄRTA, GÅ EJ NÄRA”? Och det gör säkert skitont att bli påkörd även om man inte har diskbråck!

Hur jävla svårt kan det vara, om man inte ens kan gå rakt utan att göra illa folk kanske man ska överväga att stanna hemma. Ingen ursäkt fick jag heller, så klart. Vet inte om jag någonsin fått en ursäkt när jag har blivit påkörd, men vet ni vad? Att köra på någon är inte okej, och bara för att redskapet är en barnvagn är inte en förmildrande omständighet. Jag sa åt henne att se sig för, och att det gjorde väldigt ont på mig. Fick en oförstående min och nån sån där ursäktande ”men jag har ju barnvagn”-min. Idiot.

Är du en sån som tror att du kan göra vad du vill när du kör vagn? Testa att be någon flytta på sig, om du är så dålig på att knuffa vagnen att du inte kan lösa problemet utan att köra på någon. Ja, folk är generellt dåliga att flytta på sig när man måste förbi, och de har dålig uppmärksamhet, men det är ingen ursäkt.

Dessutom har man väl ganska dålig uppmärksamhet om man inte kan köra vagn utan att göra illa folk… Om man inte säger till kan man inte räkna med någon reaktion. Och om någon blir sur för att de tror att jag drar alla över en kam (och det händer nästan jämt), så läs igen. Då har du inte fattat.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/barnvagnar/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmaj 29, 2012 kl. 20:14
  • Svara

  Barnvagnsmaffian är ökänd! Det tycks vara förskräckligt svårt för personer med barnvagn att visa hänsyn. Näe, de får en svart bak, tror jag!

   • maj 29, 2012 kl. 20:39
   • Svara

   Ja, en stor fet jävla bak! Barnvagnar är liksom inte så stora att man inte kan se framför dem, ändå verkar det så svårt för en del…

  • Linamaj 29, 2012 kl. 22:41
  • Svara

  Värsta är väl barnvagnar när man går på marknader. Trångt och jäkligt och dom kör över en! Suck!

   • maj 29, 2012 kl. 22:53
   • Svara

   Ja, fyfan. Undrar hur man tänker när man tror att man har rätt att göra så bara för att man har fått barn!

  • piafiajuni 9, 2012 kl. 05:19
  • Svara

  Nu jäklar är man på hugget, trots den tidiga morgontimmen! 😮 ! Lever själv med smärta och sömnproblem, därav kommentarer i denna tidiga timme. Jag och sambo håller fullständigt med om ”barnvagnsrace”, ingen hänsyn och gärna 3 i bredd…men det finns ”kundvagnsHitler” också. De står gärna och samspråkar med andra hitlers, speciellt vid grönsaksdiskarna, flytta sig kanske om man vill ha ett par tomater? Nejdå, här ska det pratas! Senast igår fick jag ett utbrott då jag, till slut, föreslog dem fiket vid entren, till svar fick jag: ”du borde kanske tänka på din vikt istället” Varvid jag svarade: JAMEN DET ÄR DÄRFÖR JAG VILL FRAM TILL TOMATERNA PATTKÄRRING” =ingen bra kommunikation.

   • juni 9, 2012 kl. 09:00
   • Svara

   HAHA! :mrgreen: Dagens roligaste! Vilka idioter! Åker hänsyn, vett och respekt ut samtidigt som ungen? Man undrar ju…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.