Bullar

Hade lite tråkigt i går, så jag fick för mig att baka lite. Det blev inte så lite heller, många plåtar proppfulla med bullar. Och det tog lite för lång tid, med jäsande och gräddande. Sen blev det så sjukt varmt i lägenheten när jag körde fullt fräs i köket samtidigt som solen låg och stekte in. Men, så här i efterhand är det ju trevligt att ha fem stora påsar av såna här i frysen!

kanelbullar, kanelsnäckor, baka bullar
Var ju tvungen att ha middag också (visst, bullar och mjölk i all ära, men jag skulle inte bli mätt), så jag lagade lax i ugnen. Med en enkel röra av oliver, soltorkade tomater, balsamvinäger och lite olivolja. Älskar lax. Brukar finnas riktigt billigt på Martin Olsson Storcash, som tur är. Finns det faktiskt några som köper såna där förpackningar med fyra små bitar för typ 75 spänn? Fula kantbitar som är ihopvikta, dessutom. Nej tack. Hur som helst, det var skitvarmt här inne.

I dag står inget på schemat, ännu i alla fall. Träning och promenad, absolut inget bakande. Kanske måla lite. Syrran fyller år, måste försöka komma på vad jag ska ge henne i födelsedagspresent. Kalaset är inte förrän nästa helg, så det är ingen brådska. Först: Bota huvudvärken med kaffe. Och kanske en bulle.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/bullar/

12 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. God morgon! Hoppas sömnen varit bättre i natt.
  Mums med kanelsnurror och mjölk men som du skriver så är det ingen vidare middagsmat. Tycker också lax är gott men lagar det inte så ofta för jag gillar inte lukten när den steks. Fånigt eller hur?
  Ha en trevlig dag!

  1. Mycket bättre, tack! Hmm, har aldrig tänkt på att det luktar, men det gör det säkert. Kör min i ugnen, mindre kladd. Lite lustigt, ja… 🙂

 2. Jag är inte mycket för kaffebröd
  Men hemmabakat smakar alltid bäst

  1. Samma här, tycker att det är mycket roligare att baka än att äta! 🙂

 3. Jag undrar var din bull-frys bor… :mrgreen:

  1. Shh, du har fått tårta! :-p

   1. Mycket vill ha mer… 😡

    1. Nu har du ju fått kladdkaka och kokosbollar också! Guuuud vilken krävande kvinna!

     1. Men IDAG är det fredag och jag har inte fått en enda liten kakjävel… 🙁

    2. Stackare 🙁 Men på fredagar är det fredagsmys, då ska alla äta tacos till middag, och chips och godis resten av kvällen. Så det så. Inga bullar, det är för husmoderligt.

  • Malin on maj 3, 2012 at 16:52
  • Svara

  Jag köper minsann laxbitarna. Bekvämt. =)

  Och bullar äter jag också, om jag får några. Inte för att jag tigger eller så. Inte alls.

  1. Aha, där ser man! Jag tycker att det är mer bekvämt att laga en stor. 🙂 Bullarna verkar vara himla populära! Jag tyckte att de blev sådär, inte riktigt söta nog för min smak, men R påstod att de blev bra. Man kanske ska börja sälja bullar på gatan utanför… 😀

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.