Det blommar

Blommorna har fullständigt exploderat överallt nu, och på vissa ställen håller de redan på att ramla av. Det har tydligen varit väldigt ont om bin och humlor, så om det faktiskt blir någon frukt är en helt annan fråga. Det har väl varit för kallt och blåsigt för kryp, tills nu. Men det är fint och luktar gott, och frukt går alltid att köpa någon annanstans…

blommande körsbärsträd, vita blommor
De få pollinerande flygfän jag har sett har inte gjort vad de ska! De kommer in i huset och virrar runt i stället. Idioter. Eller ja, hur stor hjärna kan ett bi ha egentligen? De kör väl på instinkt, och några blommor har jag inte inomhus. Förhoppningsvis kör de ett jävla blomrace nu ett par dagar och fixar till allt.

äppelblom, rosa blomma på träd
Det har varit lika varmt i dag, om inte ännu varmare. Det ska vara över 20 grader hela veckan, och soligt. Men det var lite disigt och fuktigt, det haglade och åskade som fasen i natt. Det kändes som att sätta på sig ett våtvarmt omslag när man gick ut. Så vet ni vad jag gjorde? Jag badade! Mer om det i morgon bitti…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/det-blommar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschmaj 22, 2012 kl. 21:57
  • Svara

  Det är likadant här. De enda bin jag sett är de som förirrat sig in i kolonistugan och utanför blommar äppelträdet för fullt och de måste helt ha navigerat fel. Eller är de inte hungriga? Konstigt är det. Förr om åren kunde man höra hur det surrade bland de utslagna blommorna. Så icke nu. Blir att gå ut med en tops och pollinera själv.

   • maj 22, 2012 kl. 22:16
   • Svara

   Konstigt! Det kanske inte blir så många i sommar då, de lär väl svälta ihjäl…

  • Christinamaj 24, 2012 kl. 10:40
  • Svara

  Här surrar det som bara sjutton i vart enda träd…..
  Jag som trodde att jag skulle slippa, ja jag vet att jag är otacksam!, få en massa frukt , men som sagt var, det låter som att det kan bli en rejäl skörd. Blir det så får jag väl åka runt och dela med mig. 🙂

   • maj 24, 2012 kl. 11:24
   • Svara

   Det är ju inte så kul när man inte kan eller orkar ta hand om allt heller. Fåglarna här brukar bli glada, för vi når aldrig toppen av bigarråträdet! Det har kommit igång med surr i går och i dag, så det verkar som om det kan bli något i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.