Ett bra byte

I går kväll skulle vi ha åkt in till stan och härjat lite grann, men det började spöregna en halvtimme innan vi hade tänkt gå. Det gav med sig nån gång vid niotiden, men då orkade vi inte längre, utan nöjde oss med en promenad. Vad då gammal? Hörde förresten ett väldigt träffande citat i går: När du har fler mediciner än spritsorter hemma har du blivit tant. Jaha, fine. Då har jag varit tant i många år. Är verkligen ingen stordrickare, tycker mest att det är jobbigt. Men ett glas vin eller två någon helg ibland är trevligt.

Ska få en matberedare av min fina farmor i dag, det ska bli kul! Har önskat mig en matberedare väldigt länge, men de är oftast svindyra. Farmors är ifrån tidigt 80-tal, och har nog inte använts på 15 år, men det duger alldeles utmärkt åt mig. Italiensk maräng och hemmagjorda skumbollar (?), here I come! Hämtar den efter kalaset hos syrran i eftermiddag, eftersom vi både hämtar och skjutsar hem henne. Skönt att slippa färdtjänst när man är över 90 år, och både hör, ser och går dåligt.

Kaka, skumboll, gräddbulle, mumsmums

Hon fick min microvågsugn när jag flyttade hit, eftersom det redan fanns en här. Sedan dess har hon försökt få betala för den nästan varje gång jag har varit och hälsat på, utan framgång. Min käre fader berättade för henne att jag funderade på att skaffa en matberedare, och då föreslog hon att jag kunde få hennes, eftersom hon fick min micro. Alla blir nöjda och glada till slut, och saker kommer till användning fastän de är gamla. Bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/ett-bra-byte/

2 kommentarer

  • Tofflanmaj 12, 2012 kl. 11:36
  • Svara

  Vilket bra byte! Men inte visste jag att man kan göra skumbollar i matberedare! Ring mig när du ska testa! 😀

  Ha en bra lördag och gratta syrran från Dame Tofflan (Dame är en titel man får när man har passerat 50.)

   • maj 12, 2012 kl. 11:55
   • Svara

   Jo, det är superlätt! Det är som en vanlig maräng, fast man häller i het sockerlag i stället för strösocker, och sen ska det vispa tills det kallnar. Orka stå med en elvisp… Ska bli, Dame Tofflan!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.