Förlamad

Vad tror ni att jag såg när planet flög in till Umeå flygplats då? Jo, snö. Snö! Skärpning. Det är i alla fall snöfritt och strålande sol i stan, alltid nåt. Kommer från smärtkliniken nu, och har precis installerat mig på hotellrummet. Samma hotell som sist, det var bra och hade god frukost. Hur som helst! Satt i väntrummet och blev sur, för strax efter 12.30, min tid, satte de sig och käkade. Ok att de är sena, men de kan väl säga till innan, så att jag kan slappna en liten stund till? Ingen ursäkt heller. Ja ja, skit samma.

Det gick nog ganska bra. Fick tre vanliga sprutor med bedövning och kortison i trasiga nerver kring operationsärret, och så en transforaminal rotblockad. Va, vet du inte vad det är? Det gjorde inte jag heller, men efter ett tag insåg jag det, för jag har fått en förut. De sprutar in ungeför samma sorts grejs i epiduralrummet, alltså mellan ryggkotorna, där alla nerver från ryggmärgen sticker ut. Jag grät bara lite, på den sista sprutan. Den tog å andra sidan flera minuter, de sprutar in lite i taget. Framsteg!

Efteråt fick jag ligga kvar en halvtimme för att det ska hålla sig på plats. Vet inte riktigt hur de tänkte när det spelades Hindemith i högtalarna i vilorummet… Sen hade jag ingen känsel i foten. Resten av benet var inte lika påverkat, så jag knallade därifrån. Det gick sådär. Känns konstigt, men det är en vanesak, hade det så i hela benet till och från i flera månader efter operationen. Man känner sig liksom både svag och stark på en gång, väldigt mysko. Gick in på djuraffären mittemot och tröstklappade på den här efteråt.

kanin svartvit med långa öron
Sen blev det en balja kaffe till, en stor glass och installation på hotellet. Nu väntar en tupplur, sen blir det middag någonstans, och eventuellt en promenad. Zzz.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/forlamad/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Gissa om Ellen är glad att inte bo där uppe längre. Fast hon saknar ljuset.
  Sicken behandling du får stå ut med – både oförskämd och elaka nålar.
  En stor kram till dig!!! 🙂

  1. Tack! Ja, vore det sommar jämt skulle det vara fantastiskt, men den är sååå kort här!

 2. Fan, du är tuff, stark och modig, Klara! Jag hade skrikit i högan sky, jag lovar!

  Kram!

  1. Äh, man gör vad man måste! 🙂 Kram!

  • monicasch on maj 8, 2012 at 18:01
  • Svara

  Kämpa på, tuffa Klara! När är du tillbaka i vårligt vackra stan?

  1. I morgon kväll! Behandling i dag och i morgon förmiddag, sen stannar jag inte en minut till!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: