Framme

Alltså, fy helvete. Kunde inte sova i går kväll. Låg drygt tre timmar innan jag slumrade till, och sov lätt resten av natten. Tjugo i fem vaknade jag av ett billarm utanför (utan tjuv, bara klantig ägare), och sen kunde jag inte somna om de sista 20 minuterna. Allt som allt, ungefär 4 timmars sömn, fast jag vaknade många gånger däri också.. Hade sjukt ont, och även om jag inte aktivt tänkte på resan, så var hjärnan i full gång. Stor trötthet kräver extrema åtgärder.

stor kaffe seven eleven, väldigt stor kopp kaffe
Ja ja. Resan gick sådär. Jävligt dumt det där med färdtjänsten, men fram kom jag i alla fall. Fördrev en timme på Arlanda med att kika i butikerna, dregla över jätteförpackningar med godis, dyr parfym, klämma på mjukisälgar och irritera mig på folk som ställer sig i kö till handikapptoan bara för att kön till den vanliga är längre. Ställde mig vid sidan om och frågade lite okorrekt: ”Är alla ni handikappade?” Någon tittade bort, ett par stycken bytte kö frivilligt, och ett barn drog med sin mamma därifrån. De var visst bara handikappade i huvudet. Nu är jag i fall framme i Umeå, och sitter och äter en tidig lunch, sen är det dags. Au revoir, globetrotters.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/framme-2/

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Emeliemaj 8, 2012 kl. 12:17
  • Svara

  Fast är det fel för ickehandikappade att använda handikapptoan om det inte finns någon handikappad i närheten? (”tyvärr” ser man ju inte på dig Klara och det är ju synd att du ska lida för det men det är väl rätt onödigt att den står oanvänd?!)

   • maj 8, 2012 kl. 12:29
   • Svara

   Jag tycker det, skulle inte gjort det själv om jag inte behövde. Den är för de som behöver skötbordet eller handtagen, för det tar så mycket mer tid. Det var liksom inte mer än 3-4 minuter i kö till den vanliga toan i alla fall, och förutom jag (som fick hjälp av en i personalen att ta mig fram) så var det en tant med rullator som stod i kö till handikapptoan. Jag hade självklart inte frågat så där om alla i kön till handikapptoan hade klarat av de vanliga, jag blev bara så sur för att de försökte spara en minut. En minut som andra (jag och tanten) dels måste stå upp, och dessutom mitt där folk passerar och stöter emot en. Och så var jag trött och grinig. 🙂

  • Tofflanmaj 8, 2012 kl. 17:24
  • Svara

  Men om det är kö bestående av icke handikappade till handikapptoan och det kommer en handikappad ska väl den handikappade släppas före? Bra rutet, Klara!

   • maj 8, 2012 kl. 17:28
   • Svara

   Det tycker jag absolut. Tack, ibland orkar jag inte hålla käften!

  • Emeliemaj 8, 2012 kl. 22:10
  • Svara

  Ja, det tycker jag (ang Tofflans komm.) absolut!!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.