Goda nyheter!

Jag fick ett väldigt efterlängtat telefonsamtal i dag. Det innebar två väldigt goda nyheter på en och samma gång! För det första: Jag slipper datorkursen! Det roliga med det var att jag satt och ögnade genom ”svärmors” kursmaterial och hittade inget jag inte kunde, när jag fick samtalet.

Och för det andra: Jag har fått jobb över sommaren! Det var min tidigare chef på Läkare Utan Gränser som ringde och erbjöd mig jobb augusti ut! Hurra!

Det är på halvtid, med start på torsdag den sjunde. Det blir perfekt, för där har jag ju varit i sex månader förra året, och det har funkat okej. De är förstående och flexibla, och de har äntligen kommit överens med Arbetsförmedlingen om lönebidrag. Nu gäller det bara att försöka få färdtjänst för resor till och från jobbet också, vilket inte borde vara något problem. Men de lär inte hinna klart tills jag börjar, tyvärr.

Det känns så himla skönt att slippa vara helt fast i Arbetsförmedlingens klor, även om det bara är i tre månader. Det är inte någon hög lön alls, och det förväntar man sig nog inte heller när man arbetar med välgörenhet. Om man inte är chef på Röda Korset, förstås.

Men lönen spelar inte riktigt någon roll för mig nu heller, för det är en riktig lön och en riktig anställning. Det var länge sedan. Nu måste jag bara ta reda på hur jag ska göra med allt praktiskt kring aktivitetsstödet, Arbetsförmedlingen, anmälningar till höger och vänster, och allt annat sånt där som ger mig magont…

Och medan jag skrev det här ringde Arbetsförmedlingen och sa att de förmodligen inte hinner klart till den sjunde. Så eventuellt start den elfte då… Varje dag är viktig, så jag hoppas att de snabbar på. För det går knappast att lägga till några dagar i september, när det gäller sommarvikariat. To be continued.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/goda-nyheter/

18 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Malinmaj 31, 2012 kl. 17:03
  • Svara

  Hurraaaaaaaaaaaaaaa!! Vi är så glada här också, att du kan och ska komma. Du är efterlängtad!

   • maj 31, 2012 kl. 17:05
   • Svara

   Tack! Det ska bli så kul! Bara de kommer överens om när jag ska börja… 😀

  • Carolinmaj 31, 2012 kl. 17:22
  • Svara

  Åh vad roligt. Grattis @-}–B-)

   • maj 31, 2012 kl. 19:13
   • Svara

   Tack snälla! 😀

  • monicaschmaj 31, 2012 kl. 17:22
  • Svara

  Äntligen ett bra besked!

   • maj 31, 2012 kl. 19:13
   • Svara

   Det var på tiden!

  • Tofflanmaj 31, 2012 kl. 18:43
  • Svara

  Å men grattis!!! Nu slipper du Af och förnedringskurser ett tag i alla fall!!!! 😀

  Sååå glad för din skull!!!!!

   • maj 31, 2012 kl. 19:14
   • Svara

   Tack! Haha, ja, helt fantastiskt! Två och en halv månad är en evighet ibland!

  • Tammymaj 31, 2012 kl. 21:49
  • Svara

  Vad roligt att höra! 🙂 Önskar dig lycka till! Själv blir jag utförsäkrad av f-kassan i aug. Är nu med i ett projekt som heter AmIA och det ser lovande ut. Försiktig arbetsträning längre fram och nu lite coaching.
  För mig blir det kanske Röda Korset, Kvinnojouren eller BRIS. Allt ideellt och i nuläget tänker jag inte på anställning. Det känns helt underbart att kunna ”ge tillbaka”! 🙂

   • maj 31, 2012 kl. 21:55
   • Svara

   Tack så mycket! 🙂 Vad roligt att projektet ser lovande ut! Jag tänkte precis som du, att det var skönt att kunna hjälpa till lite. Och så ville jag väl inte att någon privatperson jag inte känner skulle tjäna på att jag jobbade gratis heller!

  • Tammymaj 31, 2012 kl. 22:00
  • Svara

  Förstår hur du menar men för min del blir det väl just så att man ”jobbar gratis”. Jag fokuserar på mig själv och tänker att det här kommer att gynna mig och putsa bort dammet jag samlat på mig dessa åren jag gått hemma! 😉 Får jag fråga vad du har för smärtproblematik? Har försökt att hitta det här på din sida men har misslyckats! Du behöver inte svara om du inte vill! 😀

   • maj 31, 2012 kl. 22:39
   • Svara

   Ja, det har du rätt i. Ibland är det svårt att se hur en del saker kan vara bra, men på något sätt löser det sig ändå till slut!

   Jag har en sned rygg, lite skolios och så diskbråck på grund av det. Höften tippar liksom framåt och så får jag ryggskott titt som tätt. Även det (tyvärr, som med all smärta) en vanesak!

    • Tammyjuni 1, 2012 kl. 13:15
    • Svara

    …:(Usch, lider med dig. Ingen op aktuell? Jepp, man vet inte hur mycket man klarar av förrän man provat på anser jag! 🙂 Smärtan är verkligen en vanesak. Hur var det nu det kändes att inte ha ont? 😉

     • juni 1, 2012 kl. 13:35
     • Svara

     Jag opererade ett diskbråck förra sommaren, det som var akut blev bra, resten är lite sämre sen dess. Det var så jobbigt en lång tid efteråt, att jag helst inte vill operera fler gånger om det inte verkligen behövs. 🙂

     Kommer faktiskt inte ihåg hur det är att inte ha ont… Konstigt egentligen!

  • Linajuni 1, 2012 kl. 10:31
  • Svara

  Hej Klara!

  Jag heter Lina och jobbar som arbetsförmedlare. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen.
  Grattis till jobbet, härligt!
  Förstår att det kan vara mycket att tänka på kring beslut och blanketter men vi hjälper dig gärna med dina funderingar så att du kan släppa den biten.
  Du är alltid välkommen att ringa till oss med dina frågor angående det praktiska. Du når oss på 0771-416 416 mellan 8.00-22.00 vardagar och 10.00-16.00 på helgen.

  Njut nu av vad sommaren har att erbjuda och vi önskar dig lycka till med jobbet!

  Med vänlig hälsning
  Lina, arbetsförmedlare.

   • juni 1, 2012 kl. 11:43
   • Svara

   Tack så mycket!

    • Christinajuni 2, 2012 kl. 21:41
    • Svara

    ….och här fick jag lite creepy feelings! ….. storebror ser dig….

     • juni 2, 2012 kl. 22:34
     • Svara

     Jajamen!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.