Hemmafruar

Har ni missat “The real housewives of…” valfri amerikansk stad? Det handlar om ett gäng överklassfruar som ägnar dagarna åt att se bra ut, skvallra och shoppa. Och gå på ganska många fester, och så framför allt annat: Bråka med varandra. Det är helt stört och ungefär så verklighetsfrånvänt det kan bli. Fanns det inte någon svensk variant också, med kvinnor på Östermalm?

TV om hemmafruar

Ja ja, men hur vore det med en till variant på programmet, med en inblick i misärvardagen hemma i Bagis? Det kan garanterat inte vara mer ointressant än de amerikanska varianter som sänds på TV, bara mindre glamouröst. Vad är det med skvaller och konflikter som drar så sjukt mycket intresse egentligen? Jag bryr mig inte det minsta om andra människors privata konflikter, förutom att jag tycker att det ofta är idiotiskt.

Saknar folk drama i sina egna liv, som om det vore något att eftersträva? Eller är det för att det är en freakshow och man skrattar åt spektaklet? Det blir som en parodi på något, med undantaget att många faktiskt är avundsjuka på det livet. Och jag kan förstå att ungdomar blir avundsjuka på andra typer av parodier, svenska storbloggare eller något annat som egentligen bara är yta. Men i de här fallen handlar det om vuxna, som är så pass gamla att de har hyfsat stora barn. Vilka är det som ser på skiten egentligen?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/hemmafruar/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  1. Jag såg nyss på Kvinnor som faller för mördare och det var inte mycket bättre det heller. Jag blev förbannad! 👿

    1. Ughhh! Undrar hur man är funtad om man ens skriver ett brev till nån sån!

  2. Jag har också tittat på de där programmen några gånger. Visst är det mycket trams och annat men det jag mest tänkt på är hur dom orkar att leva som dom gör. Eller så får vi kanske aldrig se hela deras verklighet….Den kanske bitvis är lika ‘trist’ som vår.

    1. Jag undrar hur de orkar se så glammiga ut hela tiden! Fast de verkar inte jobba, och alla har någon som städar hemma. Det kanske är lättare om man är rik? Och förmodligen mer viktigt…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.