Ihärdig

I dag gick det bättre på smärtkliniken! Förutom att de var en halvtimme sena, förstås, och inte ett ord om den saken. Hur som helst, jag fick fyra facettledsblockader igen, samma grej som första gången. Bara vanligt bedövningsmedel. Han sa att det brukar fungera bättre efter en sån där rotblockad i epiduralkammaren, så det hoppas jag verkligen. Har ju fått mängder med såna här injektioner tidigare, med kortison också, som inte har hjälpt ett dugg. Och det är klart att de börjar om varje gång man kommer till ett nytt ställe. Man måste vara ihärdig.

Spruta. Måste vara ihärdig.

Jag grät inte alls faktiskt, fast det gjorde skitont. Hade laddat med värktabletter på morgonen, vilket kanske inte var helt smart så här i efterhand. Jag ska nämligen utvärdera smärtan timme efter timme hela dagen, och det är lättare sagt än gjort. rodde jag skulle slippa det i dag också, därav värktabletterna. Men bedövad blev jag i alla fall, och en del av smärtan kring ryggraden släppte temporärt. Väldigt temporärt. Läkaren sa att resultatet kunde sitta i flera månader, men det vet vi ju alla, att sån tur har inte jag. Det satt i ungefär i fyra timmar. Resultatet av gårdagens tortyr vet vi inte förrän om ett par veckor.

Mådde riktigt illa på eftermiddagen. Höll nästan på att kräkas när jag satt på flygbussen, och sedan dess har jag hållt mig nära toaletten. Det känns inget vidare just nu faktiskt. Jag blir ledsen och frustrerad, och undrar om de har tänkt sig att injektioner ska lösa problemet i stället för behandlingen med laser. Har fått så många av de där sprutorna redan, utan att det har hänt ett endaste dugg. Nåja, jag tänker vara ihärdig. Ni kanske tycker att jag är stark och modig, men jag har faktiskt inget val om jag ska ha ett vettigt liv. Jag är inte modig, jag vill bara leva och måste vara ihärdig.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/ihardig/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Du SKA leva och du SKA må bättre. Fast först måste det vara lite extra jävligt. Kram!

   • maj 9, 2012 kl. 20:26
   • Svara

   Självklart, sen blir lite mer jävligt, och sen kanske det blir bra! 😕 Kram!

 2. *lämnar 5677 styrkekramar .Och en säck choklad *

   • maj 9, 2012 kl. 20:27
   • Svara

   Tack, vad snällt! Kram!

  • Areyannamaj 9, 2012 kl. 20:38
  • Svara

  Tråkigt med värk:/ Vad har du för skada? Jag gick med diskbråck i flera år, har opererat mig 2ggr och sista gången blev det bra:) Helt bra! Trots att läkaren var otrevlig å kall:) Jag kan inte göra allt längre ej åka snowboard eller boxas men resten går ganska bra:) Hoppas det ordnar sig för dig:)

   • maj 9, 2012 kl. 20:43
   • Svara

   Jag har diskbråck och skolios, som ger höftdysfunktioner och ryggskott stup i kvarten. Diskarna läker inte när jag är krokig. 🙁 Opererade diskbråcket när det blev akut i somras, men sedan dess har nerverna varit helt galna! Ja, vissa saker får man ge upp, och försöka hitta nya. Skönt att höra att du blev helt bra, och tack!

  • Sivónnemaj 9, 2012 kl. 22:31
  • Svara

  Jag har en dosa inopererad i magen och sladdar upp till ryggen med elektroder. Med en fjärrkontroll kan jag sedan styra styrka och frekvens på strömmen som blockar nervsmärtan.
  Jag har haft dosan i 5 år snart och är naturligtvis inte smärtfri men slipper de starkaste värktabletterna samt att vara nåldyna på smärtkliniken.

   • maj 9, 2012 kl. 23:24
   • Svara

   Åh, vilken smart grej! Det ska jag forska mer om, vad heter en sån dosa?

  • Sivónnemaj 15, 2012 kl. 22:59
  • Svara

  ANS, funkar som TNS men man har den i kroppen och den är programmeringsbar. Jag har två sladdar med 8 elektroder var som kan programmeras att skicka ström åt alla håll. De lägger upp program med olika inställningar och tider som jag sedan själv med fjärren kan styra styrkan på. Batteriet i magen är bu med nya dosan uppladdningsbart från utsidan så jag ligger bokstavligen på laddning av batterierna 1gåbg per vecka. Rekommenderar det varmt då det är en tillflykt när smärtkrampen sätter in. Jag jobbar heltid sedan jag fick dosan och lever nu, visserligen annorlunda men helt ok med min smärta och kroniska inflammation. Jag fick min på Ackis i Uppsala. Surfa lite, jag kan hjälpa dig med kontakter om du vill. Kram

   • maj 16, 2012 kl. 09:47
   • Svara

   Tack för informationen! Jag ska absolut prata med min läkare om det, om det inte lyckas med den här behandlingen jag gör nu! Tack och kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.