Inglorious basterds

Inglorious Basterds” är bra. En krigsfilm om andra världskriget, och två gruppers försök att mörda Hitler, varav den ena gruppen kallas the Basterds. Den lyckas dessutom vara rolig på ett briljant sätt, trots att den är ganska vidrig också. Den gick på TV i torsdags kväll – faktiskt det enda jag har varit sugen på att se på TV på hela veckan. Jag fattar inte hur en del människor lyckas spendera varje kväll framför TVn, det kryper i kroppen efter ett par timmar redan. Även om det skulle vara intressanta program så fattar jag inte hur folk bara kan sitta där och glo en hel kväll.

Brad Pitt är lysande, och jag har aldrig varit särskilt förtjust i honom. Han är inte ens snygg, och har aldrig varit! Nä, den fascinationen har jag aldrig förstått. Det var väl nånting där när “En vampyrs bekännelse” kom för närmare tjugo år sen, som folk började dregla över honom. Galet. Han var inte snygg då heller.

Stjärnan i “Inglorious Basterds” är ändå Christoph Waltz, som spelar den elaka nazisten. Han talar tre språk flytande, och ytterligare ett riktigt bra. Den perfekta filmskurken. Det måste vara kul att spela skurk! Hellre det än nån fjantig feelgood-intetsägande mes. Jag skulle nog inte ens vilja rädda världen om jag var skådis, det är så förutsägbart. Hur som helst, se den. Den är bra. Tre timmar spänning, njutning och Tarantino-humor. Rekommenderas.

Film


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/inglorious-basterds/

2 kommentarer

  1. Den är riktigt bra !

    1. Ja, en av mina favoriter! 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.