Intimkirurgi

Läste en debattartikel i Aftonbladet om intimkirurgi, alltså tjejer som opererar bland annat blygdläpparna för att de anser att de är för stora, jämfört med någon sorts ideal. Intimkirurgi är ju säkert fantastiskt om man har besvär eller missbildningar, men jag personligen förstår inte riktigt varför man skulle vilja operera sig annars. Varifrån kommer idealen? Ja, eftersom jag inte ser särskilt många blygdläppar till vardags, så antar jag att det är ifrån porrindustrin.

Hur som helst, debattören drar likheter mellan detta och könsstympning i delar av Afrika. Hon påstår att det är det patriarkala samhället som har bestämt att tjejer ska vara utan könshår eller inre blygdläppar som hänger ner, och att att landet vi lever i uppmanar kvinnor till könsstympning. Det var nog det dummaste jag har hört på länge. Det här är Sverige, det är ingen som håller fast oss när vi är små barn och skär av oss delar av vårt kön med ett slött rakblad.

Knivställ. Om intimkirurgi.
Vi har egen fri vilja, vi går i skolan där vi lär oss att tänka kritiskt och göra egna val (även om man det verkar som att de flesta inte tänker överhuvudtaget), och ingen tvingar oss. Ideal kommer och går, och visst, är man svag och osjälvständig kanske det är lätt att göra som någon annan vill. Men att dra alla kvinnor som rakar sig eller gör skönhetsoperationer över en kam, och säga att de är offer för en patriarkal värld är också idiotiskt. Man gör som man vill, punkt slut. Det är faktiskt ingen som tvingas här. Och att dra likheter till att bli könsstympad (som jag skrev om här) känns riktigt lågt. Det finns alltid någon som gillar en precis som man är.

Och så den stora frågan: Varför i helvete är det så många män i tidningens kommentarsfält som skriver blygläppar i stället för blygdläppar?! Tror folk på riktigt att det heter så?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/intimkirurgi/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmaj 3, 2012 kl. 19:28
  • Svara

  Jag använder inte ens rakblad till mina ben och det skulle aldrig falla mig in att låta nån gå loss på mig med rakblad nånannanstans på kroppen. Men det är mitt val.

   • maj 3, 2012 kl. 19:32
   • Svara

   Precis. Och om någon försökte övertala dig till att vad slätrakad överallt kan jag tänka mig du skulle skratta.

  • Andremaj 5, 2012 kl. 02:27
  • Svara

  ”så antar jag att det är ifrån porrindustrin.”

  Som man(som ser på porr) kan jag säga att så inte är fallet. Vaginor i porrfilmer kommer i många former och storlekar, rakat ibland, hårigt ibland, samma för kukarna. EN sak är dock genomgående= Kukstorleken. Manliga porrstjärnor måste vara muskulösa och välutrustade. Så i porrens värld kommer det inte ifrån. Snarare självpåhittade komplex från utseendefixerade kvinnor.

   • maj 5, 2012 kl. 10:08
   • Svara

   Ah, där ser man. Vi kanske har sett helt olika saker, men jag tycker nog att kvinnliga könsorgan är mer likadana generellt i porrfilmer än i badhuset, och att karlarna kan se ut lite hur som helst, bara de är välutrustade. Fast du har helt klart en poäng, någonstans kommer det ifrån och jag antog bara. Jag är inte ens karl, och får massor med mail om hur man får större kuk. Tjejer som påstår att det här är ett patriarkalt problem verkar inte riktigt ha alla hästar hemma.

  • Andremaj 18, 2012 kl. 14:50
  • Svara

  https://www.pellebilling.se/2012/05/pojke-dog-av-omskarelse-utford-av-lakare-i-oslo/

   • maj 18, 2012 kl. 15:23
   • Svara

   Det är väl tusentals pojkar som dör varje år av misslyckad omskärelse? Fast det är klart att fler hör talas om det när det händer en pojke i Norge…

  • Tanjaaugusti 15, 2012 kl. 23:06
  • Svara

  Haha din slutkommentar var ju riktigt rolig:)

  1. Hahaha, tack! Det är jättevanligt!!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.