Iron sky

Filmen, alltså. ”Iron Sky”. Det hela började med att jag blev skitsur. Det var nämligen så att varken kära R eller bästa vännen M hade kommit ihåg att tala om för mig att vi inte skulle till det vanliga stället vid Hötorget… Så jag åkte dit, med en tanke om att hinna äta en hamburgare innan, eftersom jag inte hann äta något hemma innan. Precis när tunnelbanan stannade vis Hötorget skickade M ett sms där han sa att han var utanför bion, vid biblioteket. Biblioteket, vafan!? Jo, mycket riktigt, han var på Filmstaden Söder.

Försökte få tag på R, och höra vart han var, och om de hade biljetter. Jodå, han var också där. Hoppade på tunnelbanan tillbaka, skitarg, ont, trängsel och bråttom. Det visade sig att både jag och R hade skickat sms till M, och de hade skickat till varandra, men på något sätt gick inte informationen fram till mig. Grrr! Hungrig som ett jävla as, kom fram precis när filmen började, satt och mulade i mig en hink popcorn och blev långsamt på bättre humör.

Popcorn. Såg Iron Sky.

Hur var ”Iron Sky” då? Det var alltså en actionkomedi av en finsk regissör, Timo Vuorensola, om nazister som gömt sig bakom månen i 70 år, och kommer tillbaka för att erövra världen år 2018. Det fjärde riket. Det låter inte särskilt bra, men den var faktiskt briljant, och jag gillar inte ens varken action eller komedier! Den tog upp en del saker som är lite känsliga att prata om, på ett roligt sätt. En samhällskritisk film, på många sätt, men ändå hysteriskt rolig. Den tog upp saker som krig, ideologi, hjärntvätt och USAs inblandning i konflikter. Nordkorea försökte ta ansvar för attacken: ”Vår fantastiska ledare har själv designat och byggt rymdfarkosterna”, hahaha!

Vi tog en kopp kaffe efteråt. Jag berättade för bästa M om vad jag gjorde i förmiddags (solade på balkongen), varpå han utbrister: ”Vilken bra balkong, som håller för din feta röv!” Sen hamnade R nästan i slagsmål efter att ett fyllo grävde honom i röven. Hahahaha! Jag älskar mina vänner.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/iron-sky/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmaj 1, 2012 kl. 22:06
  • Svara

  Men så många rövar! Man kan ju tro att ni såg ”Ali Baba och de 40 rövarna”…

   • maj 1, 2012 kl. 22:14
   • Svara

   Hahaha! :mrgreen:

  • Jilina.se ♥ - Tävling hos mig!maj 2, 2012 kl. 06:31
  • Svara

  Den måste jag ta och se. Fast lär inte bli på bio.

   • maj 2, 2012 kl. 09:47
   • Svara

   Det var så tomt på bion att den förmodligen kommer gå att hyra ganska snart!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.