Kalas och korvstoppning

I dag har det varit mycket kul och bra saker. Först hämtning av faster och farmor för att åka på kalas med massor av fika hos syrran. Två sorters tårta, bullar, geléhallon, kakor och kaffe. Gott! Hade en riktigt mysig stund tillsammans med systerdottern i soffan, och pratade om vad vi ska göra i sommar. Det verkade uppskattat! På vägen hem hämtade vi ett par stora badrumsskåp hos min faster, som vi ska ha på landet. Helt perfekt att slippa köpa, de är vita och snygga, i nyskick.

Sen lämnade vi av farmor också, med diverse matkassar, och hämtade köksassistenten. Hurra! Sen framåt sextiden kom vi hem, och efter att bara ha käkat godsaker mest hela dagen var det sjukt gott med en bra köttgryta, som stod och puttrade några timmar i går. Så här ser alltså assistenten ut, det är väldigt många delar som jag inte riktigt vet var de ska ta vägen, men tydligen kan jag numera även stoppa korv.

Matberedare Electrolux, gammal matberedare
Det har regnat i stort sett hela dagen, men nu kanske det börjar spricka upp. Vågar man hoppas på det? I så fall ska vi härja på stan i kväll i stället! Har ingen aning om vad vi ska göra, mer än att glo på folk, fika eller äta en glass någonstans, men det räcker nog. Älskaren R (som för övrigt har blivit kallad ängel i dag för första gången i sitt liv) känner sig hängig, och jag är alldeles för påverkad av smärtstillande för att festa. Vi får se vad kvällen kan bjuda på, bara orosmolnen på himlen skingrar sig…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/kalas-och-korvstoppning/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Emelie on maj 12, 2012 at 20:48
  • Svara

  Den är värd över 5000 spänn!

  1. VA! Jag vet att nya köksassistenter med ungefär samma tillbehör kostar så mycket, men en sån här gammal grej?! 😮

 1. Jag funderar också på att skaffa mig en Assistent men precis som du skriver så är dom sååå dyyyra!
  Bra när man kan byta prylar och alla blir nöjda och glada….speciellt dom som får smaka skumbollar dårå! 🙂

  1. Hahaha, ja, nu ska jag bjuppa på skumbollar till höger och vänster! Jag gick in och kollade på Blocket för ett tag sedan, och det finns många varianter till betydligt bättre pris än nya. Så länge alla delar finns med så kan de väl inte slitas så mycket?

 2. Korvstoppning? Det är hard core!!!

  1. Hahaha! Ja, kanske det – fast jag gillar inte ens korv! 😕

  • Emelie on maj 14, 2012 at 10:03
  • Svara

  Nej, en modell äldre kanske inte skulle kosta så mycket men de ser ju exakt likadana ut och nu som då. Mina föräldrar har en från….60-talet (?) ser likadan ut som din liksom min från 2008 (?) och lika som en vi ärvde från gammelmormor som var ännu äldre. Den äldsta modellen hade dock träskrapor och trärulle (eller vad det nu kan heta som bearbetar degen) och sladden gnistrade så den fick faktiskt dö.

  1. Oj, hahaha! Utvecklingen går inte framåt så fort, eller så var de perfekta redan då. 🙂 Ja, gnistrande sladdar och träredskap känns inte helt ok…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: