Kattcafé

Det har öppnat ett nytt, speciellt café i Wien, dit jag verkligen kan tänka mig att ta en kopp kaffe om jag någonsin kommer dit! Ägaren Takako Ishimitsu har nämligen slagit upp portarna till Wiens första kattcafé. Takako kommer från Japan, där kattcaféer är vanliga, så han ville starta ett liknande i Österrike. Ett av målen på Café Neko (katt på japanska) är att ge lycka till de som inte kan ha katter själva.

Kaffe. Kattcafe

Läkare hävdar ju att katter är bra för det kardiovaskulära systemet, och särskilt bra för blodtrycket. Jag har till och med läst om att läkare har rekommenderat patienter att skaffa katt omedelbart, för hjärtats skull. För min egen del handlar det ju också om hjärtat, men inte på samma sätt. Jag bara älskar de små pälsbeklädda luddskallarna.

Ett kattcafé är ju perfekt om man har en allergisk familjemedlem, och är sugen på lite gos! Hundcaféer finns ju lite här och var, även i Stockholm, men något kattcafé har jag aldrig hört talas om förut. Här ligger de fem katterna som bor i lokalen i små kojor, sitter på avsatser eller ligger på caféstolarna, och de kommer ursprungligen från ett katthem. De vill gärna bli klappade, och man får till och med mata dem, om de känner för det. Inte för att katter vanligtvis är så förtjusta i kakor, men ändå.

Det där med att få tillstånd var tydligen inte det lättaste. Det tog tre år, eftersom det är svårt att kombinera höga hygienkrav med katter i lokalen. Hade det funnits ett sånt café här i Stockholm hade jag lätt gått dit, trots att jag har katt själv. Att gosa med något gulligt djur piggar alltid upp mig litegrann! Jag tror att det är bra för människor generellt, oavsett vad det är för sorts djur. Kanske inte just den sorten man är rädd för, men i övrigt. Kan någon vara snäll att öppna ett kattcafé i Stockholm nu, tack?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/kattcafe/

14 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Linamaj 14, 2012 kl. 12:48
  • Svara

  Katter är ju underbara! Så är det bara. På demensavdelningen har vi en katt som bor. Han är mycket uppskattad av pensionärer och personal 🙂 Så tanken med kattkafér är inte dum alls tycker jag 🙂

   • maj 14, 2012 kl. 12:53
   • Svara

   Precis! Vad mysigt, dit ska jag flytta när jag blir gammal och senil! 🙂

    • Linamaj 14, 2012 kl. 14:52
    • Svara

    Haha, gör det du 😉 Katten är helmysig men han skrämmer slag på en på nätterna när man jobbar. 😛

     • maj 14, 2012 kl. 15:03
     • Svara

     Åh fy, det kan jag tänka mig!

  • Christinamaj 14, 2012 kl. 13:40
  • Svara

  Jag saknar min Kitty Katt!
  Jag tvivlar på att det någonsin kommer att finnas kattkaféer i Sverige – fast jag skulle också gå dit och trivas….

   • maj 14, 2012 kl. 14:27
   • Svara

   Ja, tyvärr! Det hade varit jättemysigt med ett kattcafé!

  • djurvakt nordpolenmaj 14, 2012 kl. 13:42
  • Svara

  Bor du i Wien? Om man har lite frågor om Wien, är det OK att maila dig då?

   • maj 14, 2012 kl. 19:16
   • Svara

   Hej! Nej, tyvärr bor jag i Stockholm, och jag vet nästan ingenting om Wien!

  • Emeliejuni 4, 2012 kl. 15:22
  • Svara

  Kattcafé kör tydligen katthemmet i stockholm med första söndagen i varje månad.Alla är välkomna även om man inte vill/kan adoptera. Troligtvis lär de köra oftare om det blir en hit. jag var sugen på att öppna upp ett, men de känns som att de har resurserna för att göra det på ett bättre sätt än lilla mig bara de marknadsför sig lite bättre 🙂

   • juni 4, 2012 kl. 16:11
   • Svara

   Åh!! Det ska jag kolla upp, tack för tipset! 😀

  • Ebbajanuari 27, 2014 kl. 00:32
  • Svara

  Jag ska kanske öppna kattkafe i halmstad om ett år, kom ner och hälsa på!

  1. Hurra!! Vad roligt, det är helt klart värt en tripp till Halmstad bara för det! 🙂 Det blir säkert en nyhet av det, och hör gärna av dig när det blir av så skriver jag om det!

   • Yvonnedecember 8, 2014 kl. 15:30
   • Svara

   Hej
   Så kul, har du kommit någonvart med din idé? Jag funderar på om det skulle vara möjligt.
   Kan man få tillstånd, hur gör man med hygienen, katterna kakorna osv, osv….
   Det var ett inslag på TV härom veckan. Undrar om det skulle funka…..
   Yvonne

   1. Nej, det är ingenting jag själv kan göra, men jag skulle så gärna vilja besöka ett! Det vore fantastiskt kul, men jag har ingen aning om det går att genomföra med hygienen 🙁

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.