Klänning och jeans

Vad är grejen med att på sig klänning eller kjol – och jeans? Det är så sjukt fult! Strumpbyxor, möjligtvis, eller leggings om det är kallt, men jeans!? Särskilt fult blir det om man dessutom har en tröja över klänningen. Lager på lager i all ära, men man ska fan inte ha något över ett par jeans. Varför har man det? Vill man dölja sin fula jeansröv? Eller vill man ha klänning, men vågar inte visa upp benen, ens i leggings? Visst, man gör som man vill och trivs med, men det är nog en av de fulaste klädkombinationerna som finns.

kläder, klänning och jeans tillsammans, fula kläder
Det är många som har riktigt fula jeans, förresten. Trasiga på ställen där de borde vara hela, skitdålig passform eller blå jeans till vilka andra färger som helst. Jeans ska sitta ganska tight för att vara snygga, på killar också. Men inte för tight. Jag har aldrig riktigt förstått varför alla har klarblå brallor så ofta. Det verkar som om folk tycker att det är ok när det gäller jeans, men de skulle inte ha blåa chinos, eller någon annan sorts byxa.

Blåa jeans är inte ett dugg snyggare. Jodå, jag har ett par blåa jeans också. Som oömma kläder, för hemmabruk eller om jag inte har något annat rent. Riktigt mörka blåa jeans är ok, och svarta. De värsta varianterna är ljusblå, som är så slitna att de nästan är vita på vissa partier. Fy. Nej, jeans för mig skriker arbetsbyxor – inte snyggt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/klanning-och-jeans/

12 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. jag håller med dig! Sååå fult :s

  1. Verkligen! Det känns väääldigt 90-tal…

 2. Jag är en jeansmänniska och har väl ganska ofta en tröja eller skjorta som går ner över jeansröven. Jag har slitna ljusljusa gamla Leviskompisar som väl är en 25 år vid det här laget men jag har vita, svarta och mörkblå betydligt nyare också. MEN jag har aldrig klänning på mig när jag använder jeansen! Tycker också att det är förskräckligt fult och dumt. Ser ut som om man är på semester och inte packa vettigt och fryser och får ta vad man har i resväskan.

  1. Skjorta eller tröja som går ner över rumpan är helt ok, så länge man inte har klänning på sig också! Haha, himla smart förklaring, det är kanske så det är?!

 3. Jag har ett par jeans. Som jag har då jag arbetar i trädgården= aldrig. Klänning + jeans borde vara straffbart !

  1. Ja, sant! Spöstraff, böter eller fängelse…?

 4. Det där var ju inne när jag gick på högstadiet för drygt 10 år sen. Kjol över jeans eller jazzbyxor. Men skulle aldrig sätta på mig det nu!

  Enda paret trasiga jeans har jag i stallet. Fast bara på vintern då man har långkalsonger under 😛 Då blir det ju inte naket iaf 😛

  Använder bara jeans som sitter bra nu för tiden! Annars får det vara!

  Hoppas du får en bra dag!

  1. Aha! Ja, jeans som sitter bra och är snygga har jag inget problem alls med. Särskilt snygg på en snygg röv!
   Tack detsamma!

 5. Jag går alltid i jeans, men aldrig i klänning! Jag lovar!

  1. Bra! Du håller i alla fall stilen!

 6. Jag går oftast i klänning och aldrig i jeans. Tycker det är stelt och obekvämt med jeans. Dessutom blir benen iskalla på vintern…

  1. Ja, det tycker jag också! Folk tycker att man ser ut att vara kall när man kommer i tights och klänning eller nåt, men det är ju mycket varmare än jeans!

 1. […] var tog midjan vägen? Och man ska inte ha jeans till klänning eller tunika, som jag skrev om här, det ser hemskt […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: