Köksassistent

Hmm, har försökt komma underfund med köksassistentens alla delar, hur och var de ska sitta, samt vad de gör. Inte det lättaste, men tack och lov verkade bruksanvisningen vara anpassad för hemmafruar utan teknisk utbildning på 70-talet, så till och med jag kunde få ihop alla delar. Finfint! Allt är diskat och polerat efter 15 års dammsamlande…

Att korvstoppningsmojängerna hör till standardutrustningen, men inte ballongvisp eller mixer, kanske säger ett eller annat om att den inte är helt modern. Och just de två sakerna skulle vara trevligt att ha, men inte nödvändigt. Har en separat stavmixer ändå, den är liten och superenkel att använda.

 

Jag tror inte att jag någonsin kommer att göra egen korv, tyvärr. Jag gillar inte ens korv särskilt mycket. Köttkvarnen kan vara bra att ha om jag någon gång har en stor köttklump och är dödligt sugen på pannbiff. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska med den till, fast den hade en insats för att riva saker också. Bra, jag avskyr att använda rivjärn. Jag blir alltid av med en liten bit av knogen eller fingrarna! Alltid. Och så skum-, grädd-, kokos- eller chokladbollarna, vad ni nu kallar dem.

Måste skaffa kex till bottnarna, och så har det uppstått ett problem jag inte tänkte på tidigare. Även om jag gör dem breda i stället för höga, så kommer det att bli skitsvårt att få ett tunt lager choklad på dem. Man skulle haft en sprayburk med choklad, det hade varit helt perfekt. Varför finns inte det?! Någon som har lite tips eller råd här?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/koksassistent/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmaj 14, 2012 kl. 19:22
  • Svara

  Näää jag har inga bra tips, men jag äter gärna skumbollar!
  /Tant Skumberg

   • maj 14, 2012 kl. 19:30
   • Svara

   Så det gör inget om det är ett tjockt lager choklad på? 😀

  • monicaschmaj 14, 2012 kl. 20:29
  • Svara

  Har undrat över hur de görs. På fabrik kanske kan kan börja från kexbotten och bygga på med skum och sist spraya på choklad. Hemma är det nog enklast att pensla varm choklad i en form, fylla på med skum och sedan lägga på kexet. Sedan in i frysen och när de stelnat kan man ju i alla fall försöka att få ut dem, helst framgångsrikt, ur formen. Väntar på rapport från tillverkningen. Gärna också smakprov.

   • maj 14, 2012 kl. 20:58
   • Svara

   Där sa du nåt! Smart. Jag ska göra ett första trevande försök i morgon, tänkte jag. Man kanske kan pensla bullformar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.