Komplimanger

Vet ni vad jag avskyr? Folk som ger komplimanger, eller låtsas vara tacksamma över något de fått och inte riktigt menar vad de säger. Det blir så jäkla tydligt. Särskilt det där med komplimangerna. Ge bara komplimanger om du verkligen menar det du säger, och blanda aldrig in kritik i det! Ibland blir det nästan som något sorts passiv-aggressivt beteende i såna komplimanger, och det gör ju aldrig gott. ”Snygg topp, du hade passat jättebra i den om du var smal”, typ.

Det är jävligt onödigt att ge sådan negativ kritik spontant, det finns egentligen aldrig något tillfälle där det är okej. Jag fattar inte hur man tänker när man håller på så – och det är vanligt, jag har råkat ut för det massor av gånger. Men man kanske inte tänker alls, för att vara passiv-aggressiv är väl klassat som en personlighetsstörning… Att såra samtidigt som man försöker framstå som trevlig eller hjälpsam. Aldrig okej.

Komplimanger är fantastiska och gör mycket gott. Jag försöker att vara generös med dem, men jag säger aldrig någonsin något utan att jag menar det. Då håller jag käften. Om man frågar om någon annans åsikt, får man vara beredd på att höra både det ena och det andra, men det är fortfarande inte okej med personangrepp. Varför har folk så jävla svårt för att hålla isär de här sakerna, och varför känner folk att de måste såra och kritisera utan orsak? Idioter.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/komplimanger/

2 kommentarer

  • Anna Mariamaj 18, 2012 kl. 16:34
  • Svara

  Håller fullständigt med! Blir så irriterad när det först kommer något positivt och precis när jag är beredd att ta emot det så kommer det j’vla ”men”. Då är det kört och jag vill inte lyssna till resten.

   • maj 18, 2012 kl. 16:49
   • Svara

   Ja, man vill inte lyssna på personen överhuvudtaget! Oärligt och idiotiskt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.