Köpa snus online

Det är inte helt enkelt att vara snusare och åka utomlands, eftersom det inte finns att köpa någon annanstans. Trodde jag. Det visade sig att det finns en smidig tjänst för att beställa snus om man bor utomlands – så länge det inte är i ett EU-land. Snus får inte säljas i EU-länder, förutom i Sverige då. Det tycker jag är galet, för det är väl den tobaksprodukt som är minst skadlig? Jag snusar inte själv, men jag tycker att folk ska få göra precis hur de vill. Och människor har letat efter rus eller kickar så länge vi har existerat.

Hemsidan är snygg, och finns både på svenska och engelska. De använder sig av både Posten och UPS för leverans, och man kan betala smidigt och säkert med kort eller bank. Det som slog mig var att det var så billigt också, för en dosa kostar bra mycket mer i butik än på den här tjänsten.

De är väldigt tydliga med de regler som gäller i EU, och även den relativt nya Pact Act som ska begränsa tobaksförsäljningen via nätet i USA. Viss tull och skatter specifika för det land man bor i kan tillkomma, men det känns ändå inte dyrt. Så länge den skatten inte närmar sig 100%, så är det billigare än att köpa en dosa på 7-11 här i Sverige. Det är galet. Självklart kan man beställa inom Sverige också.

Det finns mängder med sorter, både vanligt snus, varianter av portionssnus och tobaks- och nikotinfritt snus. Jag förstår inte riktigt poängen med nikotinfritt, eftersom det kommit fram gång på gång på senare år att nikotin inte är beroendeframkallande. Det är en gammal myt som lever kvar, och späs på av diverse motståndare. Och att det fortfarande finns folk som tror att snus orsakar cancer är lustigt, trots att det är mer än tio år sedan det bevisades, och alla varningstexter togs bort.

Rökning, cigarett

Visst, det är inte lika nyttigt som att käka morötter, men det fattar väl vem som helst som snusar? Eller ja, man vet inte. Bland många av motståndarna mot tobak och nikotinprodukter verkar det inte alltid bättre. Argumenten de använder, och faktafelen de framhärdar hör i vissa fall hemma i en svunnen tid. Men skit samma, är du intresserad av att köpa billigt snus, eller beställa till ett annat land: Läs mer om hur du beställer till utlandet.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/kopa-snus-online/

2 kommentarer

  1. Great Article

    1. Thanks.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.