Låna pengar

Brukar ni låna pengar? Jag personligen köper inget om jag inte har råd, jag tycker att det är dumt att ta grejer på avbetalning om man inte har pengar till det, eller bara vill skjuta upp betalningen. Visst, en del banker har bra erbjudanden så att det kanske inte kostar särskilt mycket extra jämfört med att slanta direkt, men om man räknar med värdeminskningen på den tid det tar att betala av grejen så känns det ju bara dumt.

Ska man låna pengar till något så är det i alla fall viktigt att se till att få så låg ränta som möjligt. En del företag kräver ockerräntor, om man är en dag sen med betalningen kan alla förmåner eller bra erbjudanden vara bortblåsta. Nu finns det en tjänst på nätet som fungerar som ett ombud för lån på nätet, bankbolaget.se. De jämför räntorna hos 17 olika långivare, för att ge låntagaren så bra villkor som möjligt.

Pengar, mynt, ränta

De erbjuder jämförelse både vid billån, bolån och privatlån, så att man lätt kan få en överblick och se vad som är billigast. I många fall går det ju att förhandla till sig en bättre ränta än den som står på papperet, men om man känner sig obekväm med  det, är den här tjänsten utmärkt, och de erbjuder personlig hjälp på telefon dygnet runt. Läs mer om att låna pengar här: https://www.bankbolaget.se/banklån/


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/lana-pengar/

2 kommentarer

 1. Finns ju en del ställen där det går att låna “gratis” alltså utan ränta första gången. Det räddade mig ur knipan, litet tips bara!

  Kram,
  Eva

   • Klaraseptember 21, 2014 kl. 09:57
    Författare
   • Svara

   Hej Eva!
   Det kostar alltid pengar att låna, även om det inte är någon ränta. Uppläggningsavgift är det så gott som alltid (och ibland är den stor nog att bli dyrare än att betala ränta), aviavgifter och förseningsavgifter.

   Det finns inget kreditinstitut som lånar ut pengar gratis. Har de bra erbjudande på lån till låga avgifter eller räntefritt ett par månader så är antingen produkterna de säljer alldeles för högt prissatta så att de tjänar tillräckligt bra på det, eller så är uppläggningsuppgift/aviavgift etc så dyra att det täcker för räntan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.