Linköping

Jag har ju bott en hel del på hotell i Umeå nu på sistone, och det märks tydligt att det är en universitetsstad. Mycket ungdomar, trendigt ekovänliga fik och cyklar överallt. En annan universitetsstad är Linköping, som verkar vara ganska lik, ur den aspekten. Det finns ganska mycket att göra som turist; Gamla Linköping med museum och hantverksbodar, Linköpings domkyrka, och så finns faktiskt Sveriges största köpcentrum här.

För en herrans massa år sedan var jag med bästa M och kompisen O i Linköping över en helg, och då bodde vi hos hans syster med familj. Vi var på Flygvapenmuseet, eftersom de båda är teknik- och flygtokiga. Jag kommer inte ihåg så mycket av det, så något bestående minne har det inte riktigt lämnat hos mig. Inte riktigt min kopp te… Men jag har sett bilder där jag sitter i gamla Saab 29 Tunnan, och jag ser glad ut i alla fall!

Vi var i Linköping i somras också, jag och älskaren R, när vi var på roadtrip. Han höll då på att bli utslängd av en vakt från nämnda museum, när han gick in till butiken vid entrén för att köpa en bok. De hade inte öppnat ännu, men personalen var på plats och ingen sa något när han gick in, hahaha! Det finns många trevliga små ställen, och inte att förglömma – Cloetta har sin fabrik där och man kan köpa ett billigt lager av Plopp och Kexchoklad!

Plopp, Cloetta choklad, godis

Ett besök på fabriksförsäljningen av godis får inte missas. Det gjorde inte vi, jag kom hem med typ två kilo Center och lika mycket Kexchoklad… Jag gillar verkligen Linköping. Det blir säkert en dagsutflykt dit i sommar också. Jag hoppas på det!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/linkoping/

2 kommentarer

  1. Linköping är GÖR-GÖTT, DÖH och där finns en skitfin domkyrka, en läskig krypta med skelett i S:t Lars kyrka mitt i stan, fina parker, massor av uteserveringar. Och bäst av allt – bara cirka 4,5 mil från Metropolen Byhålan! 😛

    1. Åh, kryptan har jag missat! Det ska jag försöka komma ihåg till i sommar. Var nere i katakomberna i Paris förra våren, fascinerande!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.