Lycklig av pengar

Jag blir så jävla less på att ha dåligt med pengar jämt. Det är tråkigt att inte kunna göra saker som distraherar smärtan, eller håller mig glad eller nöjd, bara för att jag inte har råd. Alla som tror att man inte blir lyckligare av pengar har antingen inte fattat bättre, eller så har de helt perfekta liv utan minsta problem att klaga på. Och då ska man fan inte uttala sig om sånt man inte har en aning om. Vi är nog ganska många som skulle må bättre om vi hade mer pengar. Jag hade varit mer lycklig.

Ibland kommer jag på mig själv med att rikta ilskan eller sorgen åt fel håll. När någon klagar över att de inte kan lägga undan mer än några tusen varje månad, trots att de har bilar, hundar och lantställe, och dessutom åker utomlands varje år, kan jag bli sur. Fastän jag vet att det är fel. Det jag egentligen är sur över är ju att jag inte har råd att göra vad jag vill. Och att det jag har kvar efter att ha betalt hyran varje månad är mindre än de sparar (och klagar över att det är så lite). Det är faktiskt bra, och beundransvärt, när det går bra för någon.

Pengar, mynt och sedlar. Blir man lycklig av pengar?

Jag överlever ju absolut, så det går ingen nöd på mig. Jag har det bättre än 98% av jordens befolkning i alla fall. Jag har råd att bo och äta, jag har råd att betala för telefon och internet. Det jag inte har råd med är smärtlindrande behandlingar. För att tro att sjukvård i Sverige faktiskt är gratis är ganska naivt. Man får en tid hos allmänläkaren, en burk Alvedon och en helt värdelös KBT-kurs, resten får man bekosta själv – jag har lagt ned tiotusentals kronor genom åren, och det kan jag inte göra längre. Jag skulle i alla fall bli mer lycklig av att ha tillräckligt med pengar. Skulle du?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/lycklig-av-pengar/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Det är för jävligt! Sjukvård i Sverige är inte ett dugg gratis, vi alla är med och betalar skatt till den. Ändå får vi bekosta mycket vård och många läkemedel och behandlingar själva – fast först måste vi köa i tre månader. Nej, lägg ner landstingen och gör nåt åt sjukvårdsförsäkringen!!!

  Just nu har jag en lön som jag kan leva på. Det är inte den lön jag hade tidigare, det är bra mycket mindre. Men jag klarar mig. Dessutom har jag subventionerad läkarvård och läkemedel från arbetsgivaren. DET känns inte rättvist…

  1. Ja, undrar hur mycket pengar det skulle sparas om man slog ihop eller la ner landstingen!

   Inget är rättvist, och har man behov så är ju subventioner från jobbet toppen! Visserligen är en hög lön ännu bättre, men men…

  • Marie on maj 24, 2012 at 07:19
  • Svara

  Hej Klara! Första gången jag skriver här fast jag läst din blogg ett tag, älskar den 🙂 Åh vad jag känner igen mig i det där med pengar! Är också en sjukling med problem ganska lika dina så jag vet precis vad du pratar om. Pengar är ett stort aber när man inga har,kan också bli frustrerad på människor som klagar att dem har dåligt med pengar men ändå shoppar och åker på semester :/ Kom igen när pengarna knappt räcker till det mest livsnödvändiga.. Kram 🙂

  1. Hej Marie, och tack! Vad roligt att höra! Ja, det är ett ständigt gissel, men folk i allmänhet verkar tycka att det är ok att klaga fast man har det bra… Eller så fattar de inte bättre, haha! Kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: