Melodifestivalen 2012

Ja, vem var det som vann? Jo, Sverige tydligen. Det hörde jag i natt när jag låg och försökte sova, och flera stycken i området körde TVn på riktigt hög volym med öppna fönster. Kvart över tolv. Idioter. Jag har inte sett en enda av de frekventa delfinalerna i Sverige, och inte heller semifinalerna eller finalen i går kväll. Har jag missat något? Nix. Om jag inte missminner mig gjorde jag en hel del roliga saker de där kvällarna, jag promenerade med en vän på stan, jag var på fest, jag mötte trevliga människor, jag tränade hårt och jag hade intressanta diskussioner. Trevligare än soffa och chips, om du frågar mig.

Ni som såg finalen i går kommer förmodligen inte ihåg mer än 5-10% av musiken. Sveriges bidrag som ni har hört ofta, och så kanske något ni hörde i semifinalen också. Det är nämligen inte mer än så folk brukar kunna återge, och jag tycker att det säger mycket om hur intetsägande hela grejen är. Jag förstår inte hysterin som sprider sig på alla sociala forum, och ibland helt felaktiga uttalanden av förståsigpåare utan någon som helst musikalisk utbildning.

Och så alla negativa kommentarer om kläder och utseende, såklart. Det är som att det är okej att gotta sig i allt negativt från alla andra länders bidrag, utan hejd. Vem skulle våga säga samma saker direkt till personen i fråga? Kom igen, vad är det sånt kallas nu igen? Självklart får man ha en åsikt, och uttrycka vad fasen man vill. Men är man en någorlunda publik person som försöker vara seriös, och som många lyssnar på, kan man väl göra det utan personangrepp på folk man aldrig har träffat eller ens hört talas om? Då kanske man helt enkelt bara ska knipa igen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/melodifestivalen-2012/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmaj 27, 2012 kl. 19:16
  • Svara

  Fast klädsel och ”performance” tillhör showen, så att säga och jag väger in det när jag tycker till om nåt bidrag.
  Nej, det var inget att hetsa upp sig för i år, jag gillade inte alls Sveriges låt utan hade helt andra favoriter. Och dem tänker jag lyssna på ändå! Ingen tvingar mig ju att lyssna på sånt jag inte gillar. Aldrig.

   • maj 27, 2012 kl. 19:58
   • Svara

   Jo, det gör det absolut. Men när någon går från harmlöst tyckande om kläder till att säga att någon ser ut som en harmynt kossa eller liknande, då tycker jag inte är kul längre. Och det gör inte du. 🙂

  • Tofflanmaj 27, 2012 kl. 20:40
  • Svara

  Nää, harmynt kossa etc är inte OK. Däremot tycker jag att vissas utstyrslar var fruktansvärda och att en del skrek stället för att sjunga etc. Några kunde inte dansa heller. Själv är jag, som bekant, bäst på allt! 😎

   • maj 27, 2012 kl. 20:57
   • Svara

   Ja, fast många deltagare är skitdåliga på att sjunga! Nu såg jag ju inte årets, men jag utgår ifrån tidigare erfarenheter. 😀 Jag är också bäst. Sådetså!

  • Tatianamaj 28, 2012 kl. 18:10
  • Svara

  Jag såg det på ett hotellrum i St:Petersburg . Nästa morgon så grattade hotellpersonalen oss 🙂 Och näe .jag gillar inte låten. Men ändå .

   • maj 28, 2012 kl. 19:27
   • Svara

   Haha, vad gulligt av dem!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.