Myggmedel

Köpte en ask Kestine på Apoteket, som tydligen ska vara bra för personer som är känsliga för myggbett (och det är ju jag), eller vid tillfällig vistelse i myggrika områden. Tio piller kostade 58 spänn, så jävlar om de inte funkar! Om de dessutom gör något för pollenallergin så är det ju toppen.

Kestine 10 mg
Det där priset är en god anledning till att jag inte använder allergimedicin. Jag har aldrig gjort något pricktest, men man behöver ju inte vara någon Einstein för att räkna ut att det är överkänslighet mot pollen när ögon och näsa rinner och det är höga pollenhalter. Eller mot stenfrukter, om halsen svullnar och jag kräks när jag äter det. Men funkar de bra ska jag kolla med min vanliga husläkare om det går att få på recept, eftersom jag vanligtvis kommer upp till högkostnadsskyddets gräns på tre månader…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/myggmedel/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Jeanette Ståhlmaj 29, 2012 kl. 08:23
  • Svara

  Hej Klara!
  Det här är det enda som hjälper mig mot mina myggbett som blir stora som tennisbollar. Slipper dessutom allt kliande och en sönderriven kropp. Men håller med dig om att de är fruktansvärt dyra…
  Är du sugen på att tävla så har jag tävlingar på bloggen varje dag i en vecka:
  https://mrsjeanette.blogspot.se/2012/05/tavling-dag-2-av-sju.html
  Välkommen! Ha en bra dag!

   • maj 29, 2012 kl. 09:12
   • Svara

   Åh, vad skönt att slippa när det är så illa! Ska kika in och se vad det är för roligt!

  • Linamaj 29, 2012 kl. 12:28
  • Svara

  Jag har precis hämtat ut en ny laddning med allergipiller. Inte just den där sorten. Men jag hämtar ut 100 tabletter för typ 60 kr. Men jag har tagit både allergitester genom blodprov och pricktest. Så jag behöver bara ringa på våren för att få nya tabletter. Hur smidigt som helst 🙂

   • maj 29, 2012 kl. 12:54
   • Svara

   Verkligen! Ska kanske ta och göra något sånt där test framöver… 😀

    • Linamaj 29, 2012 kl. 22:43
    • Svara

    På vårdcentralen har dom bara tagit blodprov på mig som visat samma sak som på pricktesten. DEssutom har jag gjort en alternativmedicinskbehandling som visar detsamma. Så jag vet vad jag är allergisk mot. Och sen går det ju inte att ha koll på alla korsreaktioner tyvärr :/

     • maj 29, 2012 kl. 22:54
     • Svara

     Nej, det är sant. Man kanske ska boka en tid någon gång då!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.