Övergivna skor

Det brukar ofta ligga skor på motorvägen. Eller i ett dike någonstans. Förmodligen är det väl någon unge som skyfflar ut skorna genom fönstret i farten (får man hoppas, inga vettiga vuxna slänger väl gamla skor i naturen?), för hur annars kommer de dit? Hur som helst, det är ganska vanligt. När vi var ute på stan häromkvällen såg jag de här stå alldeles övergivna på Södermalm.

bruna skor övergivna på trottoaren

Ganska fula, visst, men hela och förmodligen inte särskilt billiga. Hur går det till? Har man köpt ett par nya, snyggare, och orkar inte bära hem de gamla, eller ens slänga dem i en papperskorg? Visst, det finns väl alltid någon stackare som behöver de där skorna och kanske tar dem, men chansen att en sådan person får dem är större om man lämnar in kläderna någonstans där de distribuerar sånt.

Eller är man full och varm om fötterna? Rund under fötterna så att skorna inte passar? Jag fattar det inte. Att man kan glömma saker lite här och där är ju inget konstigt, men skor, utomhus, i april?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/overgivna-skor/

2 kommentarer

  • Tofflanmaj 2, 2012 kl. 19:19
  • Svara

  Förra våren hittade jag ett par vinterstövlar på en gångväg. Det såg ut som om nån bara gått ur dem och hoppat i nåt svalare par när värmen plötsligt kom…

   • maj 2, 2012 kl. 19:47
   • Svara

   Hahaha! 😀 Jag har aldrig lämnat skor sådär, vilka är det som gör det?!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.