Skumbollsbak

Jag glömde ju berätta att jag provade att baka skumbollar, gräddbullar, kokosbollar eller vad du vill kalla dem. Jag hittade några recept på italiensk maräng som verkade bra, men inte i ett enda stod det hur mycket det blev! Och eftersom jag bara ville göra lite grann för att prova, så tog jag det som bara innehöll två äggvitor. Fluffigt blev det, och när det hade vispat en kvart med varm sockerlag blev det glansigt och ganska hårt, precis som det ska. Och kladdigt utav bara helvete.

Bestämde mig för att göra små mumsbitar i stället, för det är ändå ganska mäktigt. Och jag lyckades inte med någon bra teknik för att få ett tunt lager choklad i en form, och spruta i fluffet där. Sagt och gjort, skar kex i små bitar och fluffade på lite smet. Det blev kladd överallt, det var som fluffigt lim!

Bakar skumbollar, eller gräddbullar. Här italiensk maräng på kexbotten utan choklad.
Sen var det problemet med chokladen igen då. Valde att doppa dem, eftersom de var så små. Galet svårt, de fastnade på allt de rörde. Det gick sådär. Testade några först, som blev helt förstörda. Det blev nog lite för varmt, så de vobblade omkring på kexet. Satte dem i frysen en stund, sen gick det bra! Eller bra var väl att ta i, det blev ganska tjockt chokladlager, och det blev inte snyggt, men himla gott.

Skumbollar, eller gräddbullar. Italiensk maräng på kexbotten, doppade i choklad.
Dessutom blev det så sjukt mycket fluff, att chokladen jag köpte inte räckte till att täcka alla. Det liksom växte och expanderade tiofalt, minst! Har lika många småkex kvar i frysen till ett annat tillfälle. Om de blir bra efter att ha tinat är en helt annan fråga… Det tog alldeles för lång tid att pilla ihop varenda en sådär också. Nästa gång häller jag choklad i en bred form med bakplåtspapper, brer på fluff, trycker dit kex och skär bitar vartefter det ska ätas. Snyggt? Nej, men de här blev riktigt fula också! Just ja, de blev skitgoda.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/skumbollsbak/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmaj 17, 2012 kl. 18:57
  • Svara

  Ja jag fick ju äran att se dem per mms när de var nygjorda och jag ville bara sluka dem! 😀

   • maj 17, 2012 kl. 19:02
   • Svara

   Alltså, det är skitkonstigt, men jag har inte varit ett dugg sugen sedan jag gjorde dem! Har ätit en…

  • monicaschmaj 17, 2012 kl. 20:22
  • Svara

  Supergoda, kan jag berätta. Perfekt storlek och extra tjockt chokladlager!

   • maj 17, 2012 kl. 20:33
   • Svara

   Kul att de var omtyckta! Det kan definitivt bli fler av dem. Tack för i dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.