Smak eller utseende?

De var duktiga på att skära till roliga saker av grönsaker på den där sushirestaurangen. Små solfjädrar av gurka, eller trassel av långa morots- eller rödbetstrådar. Inte till någon nytta, men det är väl någon som tycker att det är roligt. De var inte så roliga att äta, för det var ingen som stod och skar dem vartefter maten beställdes. De hade nog legat ett tag, och hade börjat torka. Ganska vidrigt, om du frågar mig. Hellre inga grönsaker eller fula grönsaker, än fina grönsaker som är ofräscha och utan smak.

Vilken kock tycker egentligen att det är okej att servera gamla slappa gurkor med skrumpna kanter som följer med på tallriken till kunden? Bryr de sig inte om smak? Är det bara är en prydnad som inte ska ätas? Även den lilla högen med grönsaker som inte var snyggt skurna var torr och skrumpen, så det argumentet håller inte riktigt heller. Äh, jag fattar inte. Kan man laga riktigt god mat borde man kunna se till så att grönsakerna är fräscha, och kanske piffa upp dem med något annat än rolig form…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/smak-eller-utseende/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.