Snart säsong

Ni vet vad det här betyder, va? Paj!! Åh, vad gott det ska bli, ska göra en i början av nästa vecka! Jag gillar inte pajdeg egentligen, men i mycket lite mängd på en smulpaj är det okej.

rabarber
Förra året gjorde jag den bästa blåbärspajen jag någonsin har ätit. Jag tog helt enkelt tre gånger så mycket bär som receptet sa att jag skulle ha, till den mängden smuldeg. Det blev helt perfekt! Och så vaniljsås till det. Jag dreglar nästan fortfarande när jag tänker på den där pajen…

Vi hade plockat bären själva, och jag var så sur hela tiden. Det berodde på att jag har skitdåligt lokalsinne, särskilt i en skog jag aldrig satt min fot i, och helt plötsligt syntes älskaren R inte till någonstans. Jag gick runt lite, och ropade. Ingen R. Så jag höll mig på samma ställe och plockade bär en timme eller nåt, och trodde att han hade gått bara för att retas. Jag bubblade lite inombords, och tänkte gå hem – för jag visste faktiskt åt vilket håll vägen låg.

Sen dök han upp. Han påstod att han hade varit bara en liten bit bort, inte hört när jag ropade, och dessutom ropat också… Och att gå därifrån skulle han aldrig göra. Tur det. Hur som helst, jääävligt irriterande, det är ju inget kul utan att ha någon att prata med! Ja, skit samma. Pajen blev fabulös.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/snart-sasong/

10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. När levererar du???? 😛

  1. Ja… Tisdag 14.30 kanske?!

 2. Tycker du o Tofflan kan titta upp med en bit till mig på tisdag på stadens sjukhus. Ni är välkomna när ni ”partat” färdigt, så fortsätter vi hos mig :).

  1. Det skulle jag gärna göra! Men visst var det en bit att åka…?

   1. Det är ju dessvärre så, men ta en bild så äter jag med ögonen :). Kram

    1. Ska bli!

 3. Jag kan också komma men jag tar med egen, och givetvis delamedbar, skaffning.
  Ska också använda mina rabalder och jag tänkte prova ett eget hopkok, i dubbel bemärkelse dåra’, och koka rabalder-typ-marmelad och sedan använda receptet till bottnen till Syltrutor. Låter rätt smarrigt om jag får säga det själv.
  Ha det så himla skönt, hörru!

  1. Mums! Det låter riktigt gott! ”Svärmor” brukar göra chutney på rabarbern, galet gott till grillat! Hoppas du har det skönt i solen också!

   1. Mmmmm…rabalderchutney….mums! Brukar också gör det och då slänger jag i lite allt möjligt. Hade i pumpakärnor sist för att få lite crunch i. Jättegott!
    Ja då tack, jag vistas ute mycket både privat och i tjänsten så solen njuter jag mycket av.

    1. Mums! Det ska jag tipsa henne om! 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: