Tankar om framtiden

Promenerade hem från arbetsförmedlingen vid Globen, och det var riktigt svettigt när solen tittade fram. Gick åt fel håll en liten stund, så det blev lite längre än vad jag hade tänkt mig… Typiskt mig. Lokalsinne som ett jävla stolpskott. Det var ganska trevligt med en pratstund med arbetsförmedlaren. Han hade precis fått besked från min förra praktikplats att det kanske inte är helt omöjligt ändå. Vi får se, annars blir det tydligen någon form av utbildning på halvtid. Kul… Jag har gått i skolan i totalt 16 år, har jobbat med lite av varje, och har ändå inte ett dugg att komma med. Men plugga igen – inte ett dugg sugen. Och särskilt inte på AFs egna kurser.

Tack, alla arbetsgivare som vägrade skriva intyg och sa att de sköter referenser via telefon, och sen inte gör det. Tack för att jag har fått hanka mig fram timme för timme på samma plats i fyra år utan anställning. Tack världen, för att jag kommer slita ihjäl mig om jag börjar på arbetsplatsen där jag praktiserade, och förmodligen inte kommer att få en högre lön än 9-10000:- i månaden – före skatt alltså. Det gäller nog var jag än eventuellt får ett jobb, och det suger så förbannat.

Hur som helst, blir det inget av det så nämnde han datorkörkort, och då dör jag nog en smula. Bara grejen att de skriver datakörkort på reklamen får mig att vilja kräkas. Data betyder uppgifter eller information, inte en dator. Och ordet datamaskin ersattes av dator på 70-talet, så det kanske är dags att uppdatera sig?  Jag kan möjligen tänka mig en fördjupningskurs i Excel eller så (vad jag nu ska med det till), men inte några baskurser, tack.

Excel

Så vad vill jag då? Jag funderar dag ut och dag in, men jag kommer inte på något annat än ett administrativt jobb eller att skriva, eller kanske någon form av skapande process. Tidningsartiklar, något på en reklambyrå, eller informationsmaterial. Vad som helst. Det är saker som i viss mån går att göra hemifrån också. Jag är autodidakt på området, men inte helt bakom flötet. Lönen gör att frilans verkar vara the way to go. Och tanken på att sitta och studera ihop med människor som inte förstår och kommer ihåg en text efter att ha läst den en gång (som jag själv gör) är inte ett dugg lockande. Eller på en åtta-veckors datorkurs, som jag kan läsa in själv på en vecka. Jag önskar att någon vågar ge mig en chans.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/tankar-om-framtiden/

2 kommentarer

  1. Du borde få en sån chans! Själv anser jag att min starkaste jobbsida är just att skriva, men nu är jag främst anlitad för webberier. Kul det också, men… Hoppas nån ser oss. Snart!

    1. Vi får starta nåt eget om allt annat skiter sig!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: