Experiment med ägg

Jag älskar ägg. Ägg är roliga, och världens bästa mat! Proteinrika, fullproppade med nyttigheter, och väldigt goda. Däremot är det inte alls särskilt kul när någon skriver eller säger äggsperiment, så om ni trodde att jag hade så dålig humor får ni tänka om. Experiment, och inget annat. Men tillbaka till äggen!

Ägg och experiment

De ägg jag köper har en tendens att ramla i golvet ganska ofta. En gång lade jag ett rått ägg i frysen, och skalade jag det fort som fasen när det var djupfryst. Sen fick det ligga där ett tag, för jag ville bara se vad som hände. Mycket av vattnet i ägget försvann ganska snabbt, så det blev nästan frystorkat. Men jag slutade inte med mina experiment där!

Jag satte på en stekpanna på högsta volym, tog ut ägget, skivade det snabbt som fasen och stekte skivorna. De såg alltså ut som pyttesmå stekta ägg. Goda? Nej, torra och smaklösa, ganska vidriga faktiskt. Men humorn i det hela var så stor att jag åt upp dem bara för att. Det borde gå att förfina den här tekniken mångfalt, någon som har testat? Eller gjort andra roliga experiment med ägg?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/experiment-med-agg/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuni 19, 2012 kl. 15:35
  • Svara

  Men herregud, mänska! Du kan ju doktorera på ägg!!!

   • juni 19, 2012 kl. 15:40
   • Svara

   Hahaha, jajamen! 😀 Det kan krävas fler experiment dock, jag måste öva mer.

  • Heta Gretajuni 20, 2012 kl. 10:23
  • Svara

  Ha ha. En experiment helt i min smak 🙂

   • juni 20, 2012 kl. 12:18
   • Svara

   Haha, ja sånt där är riktigt roligt! 😀

  • Ägg i påsk -Arga Klaramars 29, 2013 kl. 19:11

  […] är helt enkelt grymma. Har ju skrivit massor om ägg tidigare, till exempel om mina experiment och när jag körde ett i micron. Förra året hade jag ju en liten följetong om min äggplanta. […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.