Virrigt på kundtjänst hos Färdtjänsten

Aha! Nu har jag fått ett brev från färdtjänst där det står att jag har fått extra resor till och från arbetet. Två om dagen, till och med den sista augusti, som jag trodde. I brevet står också mitt nuvarande resesaldo, vilket jag ju såg i går. De skriver också att jag måste meddela dem om jag inte utnyttjar alla resor, men jag vet ju inte hur många jag har fått, ifrån vilken dag de räknar, eller hur många jag hade innan. Öh?

Efter samtal med en väldigt, väldigt virrig kundtjänst så kom det fram att tiden från att jag började arbeta tills jag fick beskedet fortfarande var inräknat i de här resorna, och även om jag inte kunde utnyttja dem (eftersom jag inte visste om eller när jag skulle få dem) så trodde han inte att jag behövde rapportera in dem.

Trodde. Han sa att jag kunde ta med dem i bagaget till senare. Självklart är det ju att man rapporterar in om man är sjuk en period eller dylikt, men andra saker är inte ett dugg självklara.

Därför frågade jag hur det fungerade om man hade något ärende i anslutning till arbetet (dit jag kan ta mig per ben, buss eller tunnelbana), och behövde åka taxi hem från en annan adress än jobbets. Det gick bra, trodde han, eftersom det är två resor om dagen jag har fått.

Trodde han, igen. Vi får väl se. I beslutet står nämligen: ”Oriktig användning av tilldelade resor kan medföra att du blir återbetalningsskyldig”, så jag vill inte att det blir fel. Men nu har jag frågat, och dokumenterat svaren på min blogg om något uppkommer. Och du är mitt vittne.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/fardtjanst-kundtjanst/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuni 28, 2012 kl. 18:26
  • Svara

  Jag är ditt vittne! Känns väldigt oproffsigt av dem att de bara TROR saker och inte vet… Olustigt för dig…

   • juni 28, 2012 kl. 18:29
   • Svara

   Ja, och det är ju inte första gången de bara tror saker! Första gången angående Arlanda Express, och andra gången när de bad om ett arbetsgivarintyg. Väldigt dålig koll!

  • SymfonyMjuni 29, 2012 kl. 12:11
  • Svara

  Den där ”tror”-typen låter hemskt okunnig. Jag jobbar som personlig assistent och vi använder också färdtjänsten då och då. Och vi fick papper var det stor var, hur och när och till hur och vad får man använda transporten, så att det inte skulle bli fel, eftersom då lovades helvetet till våra brukare. Den där ”tror” bryr inte alls, att det är du som ska ta smällen senare. Finns ju lag hur den där tjänsten används.

   • juni 29, 2012 kl. 13:38
   • Svara

   Precis, man vill ju inte bli avstängd eller återbetalningsskyldig, men när de lämnar så luddiga uppgifter och dessutom inte kan svara på frågor – vad fan gör man? Nä, tummen ner!

  • Evajuni 29, 2012 kl. 21:29
  • Svara

  Åh nöj dig absolut inte med ett ”tror”. Har du samtalet inspelat med kundtjänst-snubben? Annars tycker jag du ska ringa igen och prata med någon som kan ge dig ett konkret svar OCH även (helst) ge dig det skriftligt.
  Det är ju du som åker på smällen om deras ”tror” inte stämmer, det kan du hävda. Ja jag veeeet, jag är extremt ordningsam o nitisk, men det lönar sig oftast. 😉

   • juni 29, 2012 kl. 21:35
   • Svara

   Jag har fått ett annat nummer dit man rapporterar in de resor maningen använder! Ska försöka få lite fler konkreta svar nästa vecka, för jag vill och tänker inte göra fel! 🙂
   Du har helt rätt, man måste ha stenkoll på allt, annars blir det dyrt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.