Frystorkad glass

Min syster var på Kennedy Space Center i Florida för ett par år sedan, och med sig till mig hade hon en påse frystorkad glass. Jag trodde inte på långa vägar att den kunde vara ens på gränsen till god, men den var faktiskt riktigt bra! Frasig och torr (såklart), men den smälte i munnen och fick faktiskt riktigt gräddig (creamy betyder inte krämig) glasskonsistens.

frystorkad glass från Kennedy space center
Men glass ska ju ändå vara kall. I brist på annat mitt ute i mörkaste yttre rymden är det säkert helt perfekt ändå, när man är sugen eller om det kanske är dags för fredagsmys för astronauterna. Frystorkad mat är svindyrt, förresten. Älskaren R handlade några påsar till den senaste fjällvandringen i Kebnekaise (som jag självklart inte kunde följa med på), och det var typ pasta med någon sås, eller couscous med grönsaker för 90 spänn. Helt galet, men det är väl knappt någon som kan frystorka grejer själv…

Sen finns det ju de som tar med en burk O’boy, en tub räkost och en halvmeter rågkaka, men det funkar knappast i rymden. Svårt att hålla vattnet på plats, och så. Jag testade att frystorka ett rått ägg en gång. Det gick sådär…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/frystorkad-glass/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.