Gå på spa

Sist jag fyllde jämnt fick jag presentkort på ett spa, och det var en underbar upplevelse. På den tiden hade jag inte lika ont, och kunde fortfarande ligga still på mage utan större besvär. Jag avnjöt, förutom varma bad och god mat, någon sorts ansiktsbehandling och massage med varma stenar. Det var hur trevligt som helst, och är säkert ännu bättre om man åker med någon man håller kär.

Det är ju inte särskilt länge sedan ingen visste vad ett spa var, men nu finns de överallt. Namnet kommer ifrån den lilla belgiska orten Spa, som omges av varma källor och har varit en populär kurort ända sedan 1300-talet. Om någon påstår att ordet spa kommer ifrån det latinska uttrycket ”salus per aquam” (eller variationer på det) som betyder ungefär ”hälsa genom vatten”, så har de fel. Det är bara en påhittad betydelse, så det blir extra roligt när ett spa påstår att ordet kommer från uttrycket. Jag skulle nog inte gå till ett sånt spa, för jag tycker i alla fall att de ska känna till sin egen historia. Om de inte vet vad Spa är, vet de vad de ska göra? Ja, förmodligen, men det är dumt så det räcker och blir över.

Det är oftast svindyrt att gå på spa, så det är oftast ingenting man bara gör hur som helst. Ibland kan man hitta ett väldigt bra erbjudande på en spa helg, men oftast gäller sådana erbjudanden bara en väldigt kort tid, så det gäller verkligen att man håller koll! Jag vet inte om jag skulle orka med massage och sånt nu för tiden, men det finns ju oftast många andra behandlingar som är sköna och avslappnande.

Det finns ju både dag-span och ställen där man bor kvar över natten, och det senare är säkert mysigt om man vill komma iväg på en skön helg tillsammans. Det gäller bara att ens partner inte ogillar allt sånt, och tycker att allt utöver tvål och vatten är onödigt…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/ga-pa-spa/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.