GPS och resesaldo

Huset jag bor i verkar sällan finnas med på taxichaufförernas GPS. Vilket är lite konstigt, för det har ändå stått där i tre år. Jag får nästan alltid tala om för dem att åka 200 meter till när de stannar, vilket ofta är utanför ett helt annat hus som dessutom är på fel sida av vägen. Och det är väldigt konstigt, för det är aldrig några problem när de hämtar mig. Men då kanske de anstränger sig lite och faktiskt kollar på husen. Skumt.

Hur som helst, jag har inte fått något brev från Färdtjänst ännu men jag såg att mitt resesaldo hade fyllts på så att det borde räcka hela jobbperioden! Nu blir det åka av – äntligen! Det gick fortare än de hade sagt, och det gör mig absolut ingenting alls! Åh, så skönt. Jag hade inte orkat särskilt länge utan hjälp med resorna, det är garanterat. Förhoppningsvis kommer det någon sorts bekräftelse också, så att det inte har blivit något fel…

Tur är det i alla fall, för SL håller på med några arbeten som gör att det är begränsad trafik på min tunnelbanelinje. Det går tre (3!!) tåg i timmen, och det är helt jävla förkastligt. De är så proppfulla, även mitt på dagen i semestertider, att man undrar om de som planerade det här överhuvud taget har åkt tunnelbana någon gång. Dessutom är det felskyltat på stationerna, så om man inte hör vad de säger i högtalarna, vilket man ytterst sällan gör, så är det inte omöjligt att få vänta i 40 minuter på tunnelbanan. Kul, SL!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/gps-och-resesaldo/

2 kommentarer

  1. Skönt om du kan åka färdtjänst i stället! Måste spara en hel del på dina krafter!
    Mamma har samma problem som du – chaufförerna hittar inte hennes hus. Och det byggdes när jag var typ åtta år, dvs för över 40 år sen…

    1. Ja, verkligen! Haha, det borde inte vara så krångligt, tycker man. Jämna på ena sidan, ojämna på andra….

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.