Lördagshäng

God morgon! Det blev en skön sovmorgon i morse, för i går kväll hände det mycket. Eller ja, alltså, relativt sett. Först var det tänkt att vi skulle storhandla, men vi hoppade över det och införskaffade bara det mest nödvändiga på den lokala mataffären. Det var nämligen så att vi helt plötsligt fick någon sorts plan för kvällen, och jag stod värd för ett middagsparty. Trevligt!

Sen raskt hem och köra igång någon sorts matförberedelser. Svängde ihop en liten lasagne för ungefär tolv personer, och instruerade älskaren R i hur han på bästa sätt skulle bygga en ny, gigantisk rabarberpaj. Bästa vännen M kom över för att käka och hänga, och så Rs gamla vän JR med sambo. Knäckte en flaska födelsedagsvin, som enligt min smak var helt fantastiskt gott, men inte passade alls till maten. Det var skitsött, och de retade mig för att jag serverade sockerlag till maten hela kvällen. Alla gillade maten också, även JR som avskyr svamp. Det var svamp i lasagnen, fast det visste han inte.

Rabarberpaj, stor paj
Vi åt, och åt, och åt. Sen åt vi lite till, och jag hade riktigt jävla ont i magen efteråt. R hade fått något enormt damp-anfall, och var dumdryg (men samtidigt väldigt rolig, om du frågar mig) mot allt och alla. Han hade bara smakat en klunk på vinet, och inte druckit särskilt mycket kaffe heller, så det var bara huvudet som slagit slint på honom. Efter allt ätande och pajande lämnade JR med sambo oss, och vi tre kvarvarande galningar högg in på en ask After Eight (tack, M!) och snacks. Ni vet den där Monty Python-sketchen med Mr Kreosot och den tunna mintkakan? Så kände jag mig.

De hade fått för sig att de skulle kolla på några youtube-videor av saker de pratat om under kvällen, så som en tysk bombvissla från andra världskriget, jättekanonen Schwerer-Gustav samt den gigantiska tanken Landkreuzer P 1500 Monster. Guuuud så tråkigt. Jag krävde att få se gulliga kattungar och roliga djur för varje video de såg om sånt där, men det gick sådär. Jag blev nedröstad. Det var trevligt ändå, och en heltråkig lördag fick ett fantastiskt slut.Nu när jag satt och knepade ihop det här inlägget frågade R: ”Tänker du ondgöra dig över mina tirader* i går?” Hahaha, ja, såklart!

*Långrandigt yttrande utan särskilt viktigt innehåll


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/lordagshang/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Låter alldeles väldigt trevligt och gott!
  Önskar dig en lika bra söndag!

  1. Det var det! Tack detsamma! 🙂

 2. Gud så gott med rabarberpaj! Jag ska försöka mig på och göra någon glutenfri variant. Har för mig att jag gjorde en med Maräng och lime någon gång som vart sjukt god. Men jag tror det receptet ligger kvar hos exet.

  1. Åhh, maräng till låter sjukt gott! Det ska jag prova nån gång!

 3. Hej fina du! nu har jag precis satt ut en ny tävling på min blogg. kika in och kommentera att du är med så just du har chansen att vinna 🙂 Hoppas allt är bra. Kram : https://jeennifeera.blogg.se/2012/june/tavling.html

  1. Det ska jag göra! Tack och kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: