Maginfluensa

Ynk. I går kväll, ganska exakt två minuter efter det sista inlägget om hur gott det var med vattenmelon, så kom allt upp igen. Tyckte att jag mådde hyfsat i magen, och bara var lite febrig, men helt plötsligt var det en kärnreaktor i magen. Att spy i handfatet är ingen hit, och inte heller i mulltoan. Där spyr man väl bara man stoppar ner huvudet, av doften…

Så jag öppnade helt enkelt dörren till verandan medan jag kände ögonen tåras, och det började vattnas i munnen, och skyndade mig att hänga mig över kanten på kortsidan och kräkas där. R föreslog en buske, så i en buske blev det. Jag hade inte hunnit att gå längre, men hade jag haft mer tid på mig hade jag nog kollat så att det inte låg en gammal takplåt på marken. Som tur var har det regnat mycket hela natten… Fan vad äckligt att ha maginfluensa!

Fick uppassning med mat och prat närhelst jag ville, men dels orkade jag inte vara social, och dels är det nog bäst om jag håller mig undan och inte har kontakt med folk i onödan. Jag är alltid väldigt noga med att tvätta händerna, men jag antar att någon annan inte varit det… Just nu känns det okej, men det finns ingen näring i mig sedan i förrgår. Huskurer, någon? Råa vitpepparkorn bär på enorma mängder bakterier, ofta salmonella, så jag har faktiskt ingen lust att svälja sådana utan tillagning. Och det ska ju förta den inbillade effekten mot maginfluensa.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/maginfluensa/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuni 9, 2012 kl. 09:19
  • Svara

  Det är nog bara att låta eländet ha sin gång – bli av med bakterien ordentligt. Avslagen cola ska lindra,sägs det. Jag själv brukar knapra piller – immodium (om det kommer bakvägen) och primperan (om det kommer från kakhålet). De senare är receptbelagda, tror jag.

  Krya på dig, Urka där!!

   • juni 9, 2012 kl. 09:33
   • Svara

   Det är mest kakhålet som har fått jobba, men nu har det varit lugnt! Te och en skiva vitt bröd gick ner till frukost! Tack! Urka, haha!

  • Farsanjuni 9, 2012 kl. 20:21
  • Svara

  Mina varma mackor-favoriter hjälper mot allt!

   • juni 9, 2012 kl. 20:23
   • Svara

   Om det är ett vetenskapligt faktum kräver jag bevis innan jag provar!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.